"Jedan od pet miliona" prvi put u Surdulici

Protest "jedan od pet miliona" večeras je prvi put održan u Surdulici.

Organizatori su ponavili zahteve koje prethodnih nedelja iznose građani iz drugih gradova, traže ostavke najviših državnih funkcionera, medijsku slobodu, fer i slobodne izbore na svim nivoima za šest do devet meseci.

Okupljenim građanima u centru opštine obratili su se Marko Stošić iz Surdulice koji je naglasio i problem ovdašnjih malinara, nisku otkupnu cenu i nesiguran plasman.

"Posle velikih narodnih protesta protiv vlasti ‘jedan od pet miliona‘ u više od 100 gradova Srbije, imamo samo jedan zahtev, a to je odlazak aktuelnog režima i slobodni ozbori na svim nivoima", poručio je Stošić.

Na skupu su govorili i profesorka Ekonomskog fakulteta iz Niša Tamara Milenković Kerković, kao i Srđan Milivojević iz Beograda, koji su Surduličane pozvali da dođu na protest u Beogradu 13. aprila.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 05. apr 2019, 14:38) - Nista novo [neregistrovani]

Proslost

Bice samo bolje onima sto vode proteste a nama obicnim ljudima bice isto ili losije .

(četvrtak, 04. apr 2019, 10:00) - Joviči [neregistrovani]

Bravo Surdulico,

konačno smo se probudili iz letargije i teskobe koju nam je nametnula sadašnja vlastela sa partokratom na čelu.Partokrat već umišlja da je patrijarh i zato će morati da ustupi mesto ozbiljnijim političarima od sebe u što skorije vreme, da Srbija ne bi grebala po dno kazana.Hvala RTS-u na objavljenoj informaciji!