DSS traži smene zbog uklanjanja izložbe o bombardovanju

Demokratska stranka Srbije ocenila je da incident sa uklanjanjem izložbe u Kulturnom centru Srbije u Parizu ne sme proći nekažnjeno. Ukazala je da ni sedam dana nakon tog skandala nije pokrenut postupak protiv direktora Centra Radoslava Pavlovića ni ambasadorke Nataše Marić.

Iako su poznate sve činjenice o uklanjanju izložbe postavljene povodom 20. godišnjice agresije NATO-a na Srbiju, ni nedelju dana posle tog "skandaloznog čina odgovorni direktor Centra Radoslav Pavlović nije razrešen dužnosti, niti je pokrenut postupak opoziva ambasadorke Nataše Marić", saopštio je DSS.

Istovremeno, stranka naglašava kako su opravdane sumnje da će "ceo slučaj biti stavljen pod tepih".

"Verbalna osuda uklanjanja slika koju je uputilo Ministarstvo kulture, ograničavajući se samo na kulturni aspekt događaja i pranje ruku Ministarstva odbrane, bez ikakvog stava osude, ne znače ništa ukoliko izostane sankcionisanje odgovornih", navedeno je u saopštenju.

Stranka navodi i razloge zbog kojih bi trebalo smeniti direktora Centra.

"Već samo dokazano neistinita tvrdnja Radoslava Pavlovića da je uklonjen samo deo, a ne cela izložba, izjave u kojima se pozivao na svoj minuli umetnički rad i detinjasto pravdanje napomenama da protiv njega postoji zavera, dovoljni su razlozi da bude hitno smenjen", stav je DSS-a.

U saopšenju se ocenjuje da "poniženje Srbije i žrtava NATO agresije koje su ambasadorka Marić i direktor Kulturnog centra Pavlović, podstaknuti brigom za mentalno spokojstvo zvanica iz zemalja NATO-a upriličili skandaloznim cenzurisanjem izložbe, ne sme da ostane nekažnjeno" a oni koji su "nedostojni funkcija koje obavljaju moraju da budu sklonjeni".

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 01. apr 2019, 19:01) - Antifašizam nema alternativu. [neregistrovani]

Smene su neophodne. NATO zločini neće biti oprošteni.

Srbija mora biti slobodna, dostojanstvena i suverena država.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">