Jadranka Joksimović sa Makalisterom u Briselu

Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je na Radnoj grupi Evropske narodne partije (EPP) u Briselu. Na sastanku se razgovaralo o ključnim temama i porukama u vezi sa nastupom te najveće i najuticajnije političke grupacije na predstojećim izborima za sastav Evropskog parlamenta.

Jadranka Joksimović se sastala sa Dejvidom Makalisterom, potpredsednikom EPP, predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove EP i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, koga je obavestila o ubedljivom nastupu predsednika Aleksandra Vučića na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, navodi se u saopštenju SNS.

Kako se ističe u saopštenju, Joksimovićeva i Makalister razgovarali su i o drugim važnim temama – napretku na planu evropskih integracija Srbije, aktuelnoj situaciji u regionu, kao i o rezultatima sveobuhvatnih reformi koje se sprovode u Srbiji.

Makalister je ujedno najavio da će sledeće sedmice predvoditi delegaciju Komiteta Evropskog parlamenta za spoljne poslove u poseti Beogradu.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">