Ljimaj: U dijalog idemo za priznanje Kosova

Kopredsedavajući tima za dijalog sa Beogradom Fatmir Ljimaj rekao je da Kosovo "ide u dijalog da bi postiglo priznanje".

Ljimaj je naveo da bi svima trebalo da bude jasno da "nećemo pregovarati o našem statusu".

"Idemo u dijalog za priznanje. Naravno, postoje i druge teme, koje su ostale otvorene. Svakako da i srpska strana može da pokrene neku temu", rekao je on za RTK.

Ljimaj je rekao da danas usvojeni dokument u skupštini o dijalogu sa Beogradom ima jedanaest principa, a da je srž dokumenta priznanje Kosova.

Prištinski tim za nastavak dijaloga sa Beogradom potvrdio je ranije danas platformu za dalji tok tog procesa, koja će sutra biti dostavljena parlamentu, a potom i predstavljena javnosti.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 15. feb 2019, 16:19) - anonymous [neregistrovani]

kosovo i metohija

Srbija ne sme nikada priznati otmicu najvece svete srpske teritorije

(petak, 15. feb 2019, 08:54) - Mirko Mačar [neregistrovani]

KiM

Ovi nikako ne mogu da shvate da Srbija neće nikada priznati nezavisnost KiM.

(petak, 15. feb 2019, 06:09) - milan lala [neregistrovani]

KIM

Kazu da su drzava i da su priznati , pa sto sad traze od Beograda priznanje?Srbiji Pristinsko priznanje nije potrebno. Srbija nema nameru da svoju teritoriju priznatu od OUN poklanja "velikoj albaniji" . Pregovori se bave uredjenjem zivota na KiM razgranicenjem sta je tamo cije , i ko ce sa cim upravljati , ZSO , privatna i drzavna imovina , Crkve i manastiri da Srbi upravljaju sa svojom imovinom da se privatna i drzavna imovina koju su albanci oteli vrati vlasnicima , kako ce se dugovi KiM u inostranstvu placati itd.. a ne o statusu , status je regulisan rezolucijom 1244. SB-OUN.

(četvrtak, 14. feb 2019, 23:53) - anonymous [neregistrovani]

Dobra fora

„Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju? A ako već mogu da ga otmu, zašto se toliko ustručavaju?“-rece M.Beckovic.

(četvrtak, 14. feb 2019, 22:52) - anonymous Lala [neregistrovani]

Ta idi ,

Na pogrešnoj adresi ste !