Lavrov i Vang čestitali Dačiću Dan državnosti

Ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, Dan državnosti Srbije čestitali su šefovi diplomatija Rusije i Kine, Sergej Lavrov i Vang Ji.

Sergej Lavrov je u čestitki istakao da se rusko-srpski politicki dijalog dinamicno razvija u duhu strateškog partnerstva.

"Ubeđen sam da će realizacija kompleksa planiranih inicijativa doprinositi daljem jacanju bilateralnih veza, što je u potpunosti u interesu naših zemalja. Računam na nastavak sadržajne razmene mišljenja i koordinaciju koraka na međunarodnoj areni, izmedu ostalog i u kontekstu rešavanja pitanja Kosova", naveo je šef ruske diplomatije.

Lavrov je Dačiću još jednom zahvalio na toplom i srdacnom prijemu koji je bio ukazan njemu i svim clanovima ruske delegacije tokom zvanicne posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji 17. januara.

Državni savetnik i ministar inostranih poslova Narodne Republike Kine Vang Jia, čestitajući Dačiću praznik, istakao je da odnosi i saradnje Kine i Srbije trenutno dobro napreduju.

"Spreman sam da sa Vama zajednički ulažem napore u dalje jačanje dijaloga i saradnje naša dva ministarstva i da još više doprinosim razvoju sveobuhvatnog strateškog partnerstva Narodne Republike Kine i Republike Srbije", navodi se u čestitki ministra Vanga.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 14. feb 2019, 16:18) - anonymous [neregistrovani]

Toplo i srdačno s naše strane

...ali je Putin bio veoma suzdržan i hladan. Morali su da ga mole, Vučić i patrijarh da se obrati narodu koji ga poštuje kao božanstvo?
I na kraju održao govor od par sekundi?