Brnabićeva u Nišu: Stanovi za bolji standard i perspektivu

Istovremeno sa početkom gradnje u Vranju, počela je i gradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu, a početak je označila premijerka Ana Brnabić.

U prvoj fazi projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti predviđena je izgradnja ukupno 8.022 stana u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Vrednost izgradnje stanova u Vranju je 746,7 miliona dinara, a u Nišu 799,2 miliona dinara.

Premijerka Ana Brnabić je u obraćanju rekla da država gradnjom tih stanova na još jedan način pokazuje da brine o svojim građanima, o najvažnijim stvarima kao što su kvalitet života i standard. 

Kako je navela, vodi se računa o tome da li su porodice srećne i zadovoljne kao i o perspektivi za opstanak.

"Želimo da pokažemo da ispunjavamo obećanja, da naše reči nisu prazne, da radimo na onome što kažemo kakvi god bili izazovi", rekla je premijerka.  

Istakla je nameru da se na najkonkretniji način zahvali pripadnicima snaga bezbednosti zato što su spremni, ako treba, da žrtvuju i svoje živote da bi sačuvali bezbednost građana Srbije.  

"Kažemo veliko 'hvala' vama i vašim porodicama, koje su takođe podnele veliku žrtvu", poručila je premijerka.

Istovremeno, dok je ona polagala kamen temeljac za stanove u Nišu, predsednik Aleksandar Vučić položio je kamen temeljac u Vranju.

"Niš i Vranje prvi, jer su tu stanovi najpotrebniji"

Prema njenim rečima, izgradnja prvih stanova započeta je baš u Nišu i Vranju, jer su, prema rečima pripadnika službi bezbednosti, tu stanovi bili najpotrebniji.

Podsetila je da je 21. novembra u Nišu postavljen i kamen temeljac za izgradnju Naučnotehnološkog parka Niš.

"Želimo da Niš bude inovacioni centar Srbije i grad elektronike. Otprilike u isto vreme će biti završena izgradnja Naučnotehnološkog parka i prvih 190 stanova, pa ćemo ponovo doći ovamo da obeležimo useljenje naših najmlađih naučnika i IT kompanija, kao i useljenje prvih porodica naših snaga službi bezbednosti", rekla je premijerka.

Najavila je i da će u aprilu u Nišu biti postavljen kamen temeljac za novu zgradu Elektronskog fakulteta, koja je bila predviđena projektom još iz 1975. godine.

"Od tada do danas nije počela izgradnja. Mi ćemo je započeti i nadam se da će biti završena u mandatu ove vlade. Želimo da damo mladima razlog zašto da ostanu i rade u Nišu", rekla je Brnabićeva.

Kaže da će Vlada Srbije nastaviti da širi poslovanje niškog Aerodroma "Konstantin Veliki", ali i da ulaže u niške škole, obdaništa, bolnice...

"Nadam se da će Nišlije prepoznati šta smo uradili za Niš, da prepoznaju da Srbija ide napred i da prepoznaju budućnost Srbije", zaključila je Ana Brnabić.

Odluka u kojim gradovima će se graditi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti doneta je na osnovu ankete kojom su bili obuhvaćeni svi zainteresovani pripadnici sektora bezbednosti: Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva pravde – Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 08. feb 2019, 15:12) - Nedeljko [neregistrovani]

istina

ljudi,čitači zdravstvenih knjižica ne rade,ljudi nose još uvek stare knjižice...

(petak, 08. feb 2019, 12:20) - Ana [neregistrovani]

Pohvale

Sadasnja vlast uvek ispuni ono sto obeca narodu.

(petak, 08. feb 2019, 12:13) - Slavko [neregistrovani]

Prihvatljivo

Stambeno pitanje je najvažnije za mlade ljude, naročito one koji su zasnovali porodicu.Ovaj vid gradnje stanova je prihvatljiv, cene su vrlo pristupačne.Država je uradila pravu stvar.

(petak, 08. feb 2019, 12:09) - Dina [neregistrovani]

komentar

Ovo je velika stvar i mnogo znaci svim bezbednjacima.