Selaković: Važno da se Srbija probudi, kampanja transparentna

Smatramo da građani Srbije nisu dovoljno upoznati sa onim što je država uradila u poslednjih nekoliko godina i zato predsednik Aleksandar Vučić kreće u kampanju "Budućnost Srbije", rekao je za RTS generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Nikola Selaković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da predsednik kampanju počinje iz kraja Srbije koji je bio zapostavljen, gde se, kako kaže, nije brinula o privredi i standardu života.

"Ide da bi pokazao čitavoj Srbiji šta je to, naročito od 2014. do danas, što je urađeno. Mislimo da građani Srbije sa tim nisu upoznati dovoljno", istakao je generalni sekretar predsednika Srbije.

Dodaje da je "kruna sutrašnjeg dešavanja" polaganje kamena temeljca u Vranju za izgradnju jeftinih stanova.

"To su stanovi od 400 evra po kvadratu sa rokom otplate od 30 godine. To su stvari koje su važne. Važno je što predsednik razgovara sa građanima", napomenuo je Selaković.

Kako kaže, važno je da se Srbija probudi i da se otvaraju male fabrike.

"To je davanje perspektive mladim ljudima da tu ostanu, započnu posao, zasnuju porodicu", dodao je generalni sekretar predsednika.

Selaković je dodao da odluka o kampanji nije doneta iznenada jer, kako je rekao, "Vučić ne radi iznenada i ne donosi ishitrene poteze".

"Ovakve kampanje se vode i u drugim državama i važno je da građani vide šta je učinjeno zahvaljujući njima. Oni su nedvosmisleno podržali ovakvu vlasti, koja sada pokazuje šta je uradila", rekao je Selaković.

Na pitanje da li je za kampanju "Budućnost Srbije" planiran novac u budžetu, Selaković je uzvratio kontrapitanjem: "Na šta mislite da je planiran novac kada predsednik obilazi svoju državu?"

"Sve što se toga tiče je transparentno", dodao je Selaković ističući da opozicija koja u kampanji vidi izbornu kampanju – vidi samu sebe.  

Na konstataciju novinarke da se na osnovu onoga što je rekao može zaključiti da kampanja "Budućnost Srbije" nema veze sa eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Selaković je prokomentarisao: "Ja to nisam rekao."

"Znate da u SNS-u uvek postoje ljudi koji su za izbore, ali je predsednik taj koji donosi odluku jer je najsposobniji i najmudriji. Važno je da se vlast ponaša odgovorno", naglasio je generalni sekretar predsednika.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи