Tači: Prekinuti sa populističkim akcijama i poštovati američke savete

Kosovski predsednik Hašim Tači napisao je na "Fejsbuku" da populističke akcije ne smeju da ometaju viziju i strateške odluke Kosova. Navodi da su američka vlada sa brigom prati aktuelna dešavanja i neke akcije državnih institucija u Prištini.

Hašim Tači je napisao da istorijski uspeh Kosova ne bi bio moguć bez pomoći SAD i drugih zapadnih saveznika, te da zato "Kosovo mora da bude zahvalno zauvek".

"Prijateljstvo Kosova sa SAD je neprestano, ali američka podrška ne može da se smatra bezuslovnom ako napravimo greške koje dovode u pitanje američke interese i vrednosti na Kosovu, u regionu i Evropi. Naše vrednosti i naša vizija poklapaju se sa američkim", istakao je Tači.

Kosovski predsednik napominje da su "aktuelna dešavanja i neke akcije državnih institucija (u Prištini) praćene sa brigom američke vlade".

"Ova situacija je za žaljenje. Sada je vreme da se poštuju američki saveti koji imaju za cilj osnaživanje države Kosovo i smirivanje regiona", napomenuo je Hašim Tači.

Kako je istakao, nijedan lični interes bilo kog državnog lidera ne sme da povredi američki državni i strateški interes Kosova.

"Populističke akcije ne smeju da ometaju viziju i strateške odluke Kosova", naglašava Tači dodajući da je "kršenje odnosa sa SAD početak kršenja naše države".

Stejt Department je krajem prošle godine tražio od kosovskog premijera Haradinaja da ukine takse.

Isti zahtev je ponovljen i kosovskim liderima i ambasadi u Prištini, i rečeno je da SAD zahtevaju hitnu suspenziju taksi, prenosi Gazeta ekspres.

broj komentara 21 pošalji komentar
(nedelja, 20. jan 2019, 08:44) - anonymous [neregistrovani]

bananana

Oni su takvi jer im se može, neko im je dao krila i svi znamo ko. Albanci će to maksimalno da koriste i to je poznata stvar. Hajde sada da mi njima pokažemo kako tako ne mogu više da se ponašaju, na kulturan i veoma jasan način, jer mi to možemo. I to se zna kako.

(nedelja, 20. jan 2019, 08:23) - anonymous [neregistrovani]

Upravo je

Ova izjava Populizam......Prazna čaša vode...

(nedelja, 20. jan 2019, 07:45) - Radisa Ristic [neregistrovani]

Laz

Ljudi sta ste se uhvatili sta prica Taci i laze da im je najvaznija Amerika.Zaboravili ste na Evropske zemlje Nemacka na prvom mestu .Da li ste culi da Nemci traze povlacenje takse ., Gde su nasi prijatelji Francuzi. Amerika ispade nas najbolji prijatelj

(nedelja, 20. jan 2019, 07:18) - anonymous [neregistrovani]

KiM

i ako taci gubi poverenje prema usa, svakako zapad i usa nadje nekog lidera albanaca koj ce radditi za njih i prema tome danas lidiri su tu sutra dolazi drugi.

(nedelja, 20. jan 2019, 02:31) - Djekna [neregistrovani]

Srbi i Amerikanaci

Zasto je Amerika najveca svetska sila? Pa zato sto Amerika ne pravi saveze vezano na emocijama i istoriji, vec cisto politickim motivima koji ce joj doneti direktnu korist. Na Japan su bacili dve atomske, a japan im je danas najveci saveznik, bas kao i Nemacka. Tu se i Vijetnam ubraja. Isto je i sa Saudijskom Arabijom gde su Ameri doprineli svrgavanju demokratski izabrane vlade i postavili ove seike, a sada su im ovi isti neprijatelji. (E sad da li je to moralno, ili ne, to je druga tema). Sta hocu da kazem? Pa to da ce americka podrska kosovskim separatistima trajati dokle im to bude bilo u interesu. Sada je trenutak da Srbi malo omeksaju prema Americi, zaborave na kratko 1999. i okrenu se buducnosti. Lepo je imati Rusiju uza se, ali Rusiju niko nista ne pita, cak su je i izolovali i politicki i ekonomski. EU je smesna i ne pita se mnogo. Dakle, ajmo Srbi da predjemo preko ponosa i tvrde glave i smeksamo Amerima, a sve zarad povracaja KiM i buducnosti drzave i nacije. Mozemo li se mi jednom zrtvovati bez zrtava i ljudskih zivota?

(nedelja, 20. jan 2019, 01:47) - anonymous [neregistrovani]

"... почетак кршења наше државе".

Halo Taci!! Vasa drzava je Albanija i Niko nju nece da krsi. A Kosovo je srpska zemlja koja je privremeno oteta i pitanje je vremena kada ce da se vrati zu maticu. A sigurno ce se vratiti

(subota, 19. jan 2019, 23:51) - Aleksandra [neregistrovani]

Komentar

Plasi se Taci da ne izgubi podrsku Amerike,sta ce onda....

(subota, 19. jan 2019, 21:56) - Xman [neregistrovani]

aaaa

Mogli bismo da im oborimo vladu, kad bi nasa vlast to stvarno htela. Zasto li im odgovara ovakvo stanje, stvarno mi nije jasno

(subota, 19. jan 2019, 19:33) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Poštovati američke savete tj.šta Amerika naredi.

(subota, 19. jan 2019, 18:59) - Davor [neregistrovani]

pravda

Tači manipuliše i priča jednu priču za medije a čim se isključe kamere radi nešto drugo i to sve na štetu Srba.