Skot: Tužno što niko nije kažnjen za paljenje ambasade SAD

Ambasador SAD Kajl Skot izjavio je da je tužno što posle više od deset godina još niko nije kažnjen za paljenje zgrade ambasade u Beogradu i smrt jedne osobe.

Apelacioni sud u Beogradu, kako je u sredu objavljeno na sajtu tog suda, ukinuo je uslovne kazne četvorici osumnjičenih za učestvovanje u paljenju ambasade SAD 21. februara 2008. godine.

"Više od decenije nakon što je zapaljena zgrada amabasade SAD, jednog života koji je izgubljen u tom požaru i skoro milion dolara štete, još niko nije odgovarao niti je kažnjen. Tužno", napisao je Skot na svom Tviter nalogu.

Sud je oslobodio Dejana Vučkovića, Dragana Marinkova, Marka Novitovića i Milana Tomasa od optužbe da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti, dok je potvrdio provostepenu oslobađajuću presudu Đorđu Tominu, Nikolu Kosanoviću i Filipu Backoviću.

Zgrada ambasade zapaljena je tokom protesta "Kosovo je Srbija", a u požaru je poginula jedna osoba.

broj komentara 30 pošalji komentar
(petak, 18. jan 2019, 14:57) - banemihajlo [neregistrovani]

presrećni

A mi smo toliko srećni i nasmejani što nas je NATO bombardovao i što je izginulo više od jedne osobe. Preterao je sve granice

(petak, 18. jan 2019, 12:46) - anonymous [neregistrovani]

Tuga

Pa da li ovaj gospodin ima trunke obraza za ovakvo demokratsko obracanje.A njihove sramote velicaju.Boze da li vidis ovu neljudskost kod prokletih mocnika.Sramna im dusa.

(petak, 18. jan 2019, 08:19) - anonymous [neregistrovani]

I mi srbi smo tuzni

Sto ste nas bombardovali 1999.god.Ubijali ste nam nase najmilije razorili zemlju unistili privredu.Za to niko nije odgovarao.Ni Klinton ni Solana ni Olbrajt ni Sej ni Sreder...Osiromaseni uranijum ni posledice da ne spominjemo.Nemojte ocekivati da Vas volimo posle onoliko ubijenih gradjana Srbije niti se truditi da silom udjemo u NATO kao Crna Gora i BJRM pardon Severna Makedonija.Taj film necete gledati.

(petak, 18. jan 2019, 08:11) - anonymous [neregistrovani]

Nije tužno

Tražili ste da sudstvo bude nezaviisno, sud je doneo presudu na osnoviu prikazane tužbe i odbrane, kao što je to "radio" i sud u Hagu.Prema tome nema žaljenja, nema pritisaka, pa vi to najbolje znate.

(petak, 18. jan 2019, 07:55) - anonymous [neregistrovani]

Provjereno dobro

Napad je najbolja odbrana...

(petak, 18. jan 2019, 07:40) - anonymous [neregistrovani]

U potpunosti se slazem sa Skotom, da je jako tuzno, sto.....

......su kroz istoriju oni uradili Srbima, i ne samo - njima!!!

(petak, 18. jan 2019, 07:13) - Radisa Ristic [neregistrovani]

Laz

Tuznoje to sto ste vi za vreme bombardovanja Srbije ubijali decu i neduzne ljude.Odakle vam pravo da vi govorite da je nesto tuzno.Vi Amerikanci ste naneli celom svetu mnogo tuge u ime vase demokratije.Sramota.

(četvrtak, 17. jan 2019, 23:40) - anonymous [neregistrovani]

1 milion

Steta milion. A Steta za bombardovalje meri se Milijardama Pa nikom nista

(četvrtak, 17. jan 2019, 23:19) - anonymous [neregistrovani]

Tužno

Kako je tek tužno i žalosno da ta ista USA administracija ćuti na zversku likvidaciju novinara u konzulatu Saoudijske Arabije i čak i dalje sa njima posluju, nema sankcija, nema pretnji, nema bombardovanja....

(četvrtak, 17. jan 2019, 22:59) - anonymous [neregistrovani]

Usa

Taj milion neka oduzmu od racuna koji nam duguju jos od 99god.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">