Fabrici i O`Konel apeluju da se reši slučaj ubistva Ivanovića

Povodom godišnjice ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici i britanski ambasador u Prištini Ruri O`Konel pozvali su nadležne da pronađu počinioce.

Sem Fabrici je na Tviteru napisao da su njegove misli sa porodicom, rođacima i prijateljima Olivera Ivanovića koji je ubijen pre godinu dana.

"EU očekuje da počinioci budu pronađeni i privedeni pravdi", napisao je šef Delegacije EU u Srbiji.

Britanski ambasador u Prištini Ruri O`Konel pozvao je nadležne prištinske institucije da preduzmu sve neophodne radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre okončan.

"Prošlo je godinu dana od kada je Oliver Ivanović ubijen. Njegova porodica zaslužuje pravdu. Ljudi zaslužuju da žive bez straha od nasilja, bez obzira na njihove političke stavove. Očekujemo da kosovske vlasti preduzmu ozbiljne mere kako bi osigurale pravdu", napisao je britanski diplomata na Fejsbuku.

Ivanović je ubijen na današnji dan prošle godine, a njegove ubice i nalogodavci još nisu pronađeni.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 16. jan 2019, 18:30) - anonymous [neregistrovani]

Godisnjica

Vreme leti, secam se da se ova tragedija dogodila upravo pred tada planirani velike susret u Briselu, pa je tada opet sve stalo. Tada je bili receno da Beograd nece ici u Brisel dok se ne resi ovo ubistvo. A evo nas godinu dana kasnije, niti je ubistvo reseno, niti je doslo do sporazuma. A Pristina je od tada na slican nacin, samo manje tragican, pred svaki veliki najavljeni susret u Briselu posezala za novim merama koje su bacale citav proces u blato. I sta smo naucili...?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">