Tači: Ne smemo ostaviti konflikt budućim generacijama

Kosovski predsednik Hašim Tači poručio je da je neoprostivo da buduće generacije budu taoci nedostatka hrabrosti političara na KiM da okončaju, kako je rekao, "vekovni konflikt sa Srbijom".

Moramo razmisliti o svojim dostignućima, izazovima i nasleđu koje ostavljamo našoj deci, napisao je Hašim Tači na Fejsbuku.

"Bilo bi neoprostivo da budućim generacijama ostavimo budućnost u kojoj bi bili taoci populističkih akata i nedostatka hrabrosti da okončamo vekovni konflikt sa Srbijom", navodi Tači.

Kako kaže, veruje da bi "uzajamnim priznavanjem" između Beograda i Prištine bio otpočet proces suštinske transformacije kosovskog rukovodstva i načina upravljanja.

"Uveren sam da će posle sporazuma početi nova era, gde niko nikada neće moći da pretenduje da će dobiti glasove u ime nedovršene političke borbe sa Srbijom. Kosovu je potrebna ova transformacija. Za efikasnije institucije, upravljanje koje se fokusira na reforme, ekonomski razvoj i socijalno blagostanje. Dugujemo to našoj deci", naveo je Tači na Fejsbuku.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 04. jan 2019, 10:27) - anonymous [neregistrovani]

Taci

To sto sejes to i zanjes.Konflikta ili neprijateljstava mozda i nece biti ali zahvaljujuci vasem ponasanju i ponasanju vasih vodji prijateljstva izmedju nasih naroda sigurno vise nece biti.O tome je trebalo da razmislja pre formiranja "vojske" OVK (zapravo teroristicke organizacije) i napada na srpske civile, policajce i vojnike 90tih godina.

(petak, 04. jan 2019, 07:23) - Srba [neregistrovani]

podrivanje sistema

Reče separatistički vođa u Barseloni i bi uhapšen

div id="adoceanrsvdcfhklggd">