Đurić: Haradinaj uznemiren jer svi vide argumente Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obavestila je čitavu svetsku političku javnost, pa i albanskog premijera Edija Ramu, o protivpravnim i anticivilizacijskim merama Prištine, i razumljivo je što albanska politička elita na Kosovu i Metohiji u panici i sa strahom i nervozom reaguje na pravednu diplomatsku borbu Srbije, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Đurić kaže da je Haradinaja uznemirilo to što su sve vlade sveta danas suočene sa nesalomivim argumentima o nasilničkoj prirodi režima u Prištini.

"Haradinaj, koji jedino i ume da govori jezikom nasilja, ne razume da njegovi izbacivački maniri i kodeksi ponašanja u civilizovanom svetu nisu poželjni i da nisu deo mirnodopskog političkog instrumentarijuma", istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, upravo zato Haradinaj i govori o pravu samoproglašenog Kosova na uvođenje trgovinskih blokada, jer on naprosto ne razlikuje pravo od neprava.

"Srbija ima načina da na raznovrsne drastične načine odgovori na bezumlje Prištine, ali prepustiće Haradinaju i njegovim političkim saborcima da ponosno nose titulu najvećih evropskih siledžija, a premijerka Brnabić i svi članovi naše vlade nastaviće da se dostupnim civilizovanim i demokratskim sredstvima bore protiv njihovog nazadnog poimanja politike", dodao je Đurić.

Haradinaj je ranije danas rekao da stopostotno uvećane takse na proizvode iz Srbije neće biti ukinute sve dok Beograd bude delovao protiv Prištine. 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво