I Madagaskar povukao priznanje Kosova

Republika Madagaskar obavestila je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da je povukla odluku o priznanju Kosova.

"Dobili smo notu od Ministarstva spoljnih poslova Madagaskara, u kojoj nas obaveštava da je 5. decembra Republika Madagaskar donela odluku o povlačenju priznanja Kosova", rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Tanjugu.

Ukazao je da je Madagaskar dvanaesta zemlja koja je povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

"Ministarstvo inostranih poslova Republike Madagaskar izražava poštovanje Ministarstvu inostranih poslova Republike Srbije i ima čast da mu saopšti da je verbalnom notom br. 90/18-AE/M od 5. decembra 2018. godine Republika Madagaskar donela odluku da povuče priznanje Republike Kosovo", navodi se u verbalnoj noti upućenoj Srbiji, u koju je Tanjug imao uvid.

Upućena nota i Prištini 

U noti koju je isto ministarstvo uputilo Prištini precizira se da se priznanje povlači do postizanja pravednog, pravičnog i trajnog političkog rešenja za pitanje statusa Kosova, u okviru pregovora koji su u toku.

"Ministarstvo inostranih poslova Republike Madagaskar izražava poštovanje Ministarstvu inostranih poslova Republike Kosova i s pozivom na pismo od 24. novembra 2017. u vezi sa priznanjem Republike Kosovo od strane Republike Madagaskar, ima čast da mu saopšti da, pošto je podrobno razmotrilo situaciju i želeći po svaku cenu da ohrabri dijalog koji i dalje traje između Republike Srbije i organa Kosova uz primenu Rezolucije 1244 (1999) i isto tako da bi se omogućilo obema stranama da dođu do pravednog, pravičnog i trajnog političkog rešenja za pitanje statusa Kosova, Ministarstvo inostranih poslova Republike Madagaskar donelo je odluku da povuče priznanje Kosova kao nezavisne države dok se ne okončaju pregovori koji se vode pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice", navodi se u verbalnoj noti upućenoj Prištini.

Dvanaesta zemlja koja je povukla priznanje 

Do sada su priznanje Kosova povukli i Unija Komora, Grenada, Komonvelt Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja, Lesoto i Solomska Ostrva.

Madagaskar je ostrvska zemlja bez kopnenih granica u Indijskom okeanu, blizu obale Istočne Afrike. Stekao je nezavisnost od Francuske 26. juna 1960. godine.

Prostire se na 587.040 kvadratnih kilometara i ima više od 20 miliona stanovnika.

Glavni grad je Antananarivo.

broj komentara 36 pošalji komentar
(petak, 07. dec 2018, 22:29) - anonymous [neregistrovani]

RS

Dogodine u Prizrenu!

(petak, 07. dec 2018, 16:10) - anonymous [neregistrovani]

Лекција еврпским државама !

Где сте сад европске државе које сте признали ткз Косово. Прсате се да сте шампиони поштовања права а земље широм света вам држе лекцију како се поштује право ! Измислили сте силна поглавља и давите друге а сами сте давите до грла у глибу непоштивања оснивних људских права и права других држава. Хвала Мадагаскару а вама европљанима велика Срамота, далеко вам кућа била, с таквима нећемо!

(petak, 07. dec 2018, 14:18) - nika [neregistrovani]

Srbija

Veoma nam znaci podrska Madagaskara u ovakvim trenucima.

(petak, 07. dec 2018, 14:06) - anonymous [neregistrovani]

Nato

Mnoge manje zemlje su pod pritiskom Zapada priznale tzv Kosovo ali danas je malo drugacija situacija i u Srbiji i u svetu.

(petak, 07. dec 2018, 13:59) - Dragan pariz [neregistrovani]

Nepriznanje Kosova

Bravo Dačiću i Vučiću ljudi koji se bore za naš narod svaki dan hvala Madagaskar mnogo sam srećan.

(petak, 07. dec 2018, 13:51) - Sava [neregistrovani]

Auuuuuu

Odoše takse na 200%

(petak, 07. dec 2018, 13:21) - Petar,Kosovo [neregistrovani]

Priznanje

Idemo u pravom smeru,,,samo napred,,,,nema nista od nezavisnosti Kosova,,,vrlo brzo ce i veliki poceti da povlace nezavisnost,,,uvideli su da su napravili katastrofalnu gresku!!!!!Kosovo je Srbija!!!

(petak, 07. dec 2018, 12:53) - Dogodine u Prizrenu [neregistrovani]

Dacic

Bravo za Dacica, za sve pobede koje on ostvaruje ovo je 12 bitka koju je dobio nadamo se da ce dobiti ceo rat.Ocekujemo da Egipat povuce priznanje to bi bio najveci šok.Bravo za Dacica na borbi na znanju, na svemu.Odavde nazad nema, Nema predaje|||Dogodine u Prizrenu!!!

(petak, 07. dec 2018, 12:49) - Biljana [neregistrovani]

napredak

Ovo je još jedna potvrda odgovorne politike i veliki korak u raskrinkavanju lažne drzave.

(petak, 07. dec 2018, 12:44) - anonymousana [neregistrovani]

mmmmnnnnbb

Polako se povecava broj zemalja koje su uvidele gresku i shvatile o kakvom je problemu rec.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">