I Hodžaj demantuje "pakt protiv Srbije"

Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj demantovao je večeras tekst "Večernjeg lista" i sada tvrdi da nikada nije pomenuo pakt protiv Srbije.

"Večernji list" objavio je da je Hodžaj izjavio tom listu da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije".

"Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dve potpuno različite stvari'', rekao je Hodžaj za podgorički portal Antena M.

''Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije. Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao su dve potpuno različite stvari'', kazao je Hodžaj i dodao da sve ostalo u tekstu stoji.

''Sve ostalo stoji - uplitanje Srbije na Kosovu kako bi podrivala našu državnost, uplitanje Srbije u Crnu Goru i Makedoniju, kao i moj stav da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju! Što se tiče mojih komentara da Srbija sprovodi agresivnu politiku protiv susednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi", rekao je Hodžaj.

Hodžajeva izjava izazvala je burna reagovanja u regionu, a makedonski premijer Zoran Zaev i crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova demantovali su da je bilo kakvih razgovora bilo na tu temu.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво