Brnabićeva za Si-En-En: Srbija se brzo menja i to u pravom smeru

Premijerka Ana Brnabić je u intervjuu za jednu od vodećih emisija Si-En-Ena rekla da se Srbija brzo menja i to u pravom smeru. U razgovoru sa Faridom Zakariom premijerka je rekla da se ubrzano sprovode reforme i da zemlja hvata korak sa svetom, da se zalaže za transparentnost i potpunu otvorenost prema građanima, a da se promene vide i po velikom broju žena na najodgovornijim političkim funkcijama.

Ana Brnabić je rekla da se Srbija menja, ali i da mora da se nosi sa lažnim percepcijama iz prošlosti.

"Menjamo se i idemo veoma brzo u pravom smeru. Ponosna sam na to", rekla je Brnabićeva i dodala da u nekim slučajevima politika vodi u odnosu na biznis, iako je uobičajeno da bude drugačije.

Na konstataciju Farida Zakarije da je više žena na izuzetno visokim pozicijama u Srbiji, Brnabićeva ističe kao primere predsednicu parlamenta Maju Gojković, guvernerku Jorgovanku Tabaković, ministarke infrastrukture, pravde, evropskih integracija, ministarku zaduženu za demografiju.

Na pitanje kako je bilo odrastati u Srbiji kao gej osoba, Brnabićeva je rekla da je imala punu podršku porodice i bliskih prijatelja.

"Ako ja kao otvoreno gej žena premijer pomognem bar jednoj osobi u Srbiji, regionu ili svetu da ima bolje mišljenje o sebi, mislim da sam već mnogo uradila", navela je Brnabićeva.

Kada je u pitanju politika, premijerka je rekla da je nailazila na protivljenja njenom izboru već od prvog dana – od religiozne zajednice, opozicije, ali i nekih koalicionih partnera. Ipak je, naglašava, presudna bila podrška predsednika Aleksandra Vučića.

"Bez te podrške mislim da ne bih mogala da budem premijer", istakla je Ana Brnabić.

Ukazala je da su veoma česti napadi na nju na društvenim mrežama.

"To čini još težim da radim posao jer je potreban poseban fokus da se to zanemari i da se fokusira na ono što je važno, a to je moj posao – šta mogu za građane Srbije da učinim", rekla je Ana Brnabić.

Brnabićeva je istakla da nastoji da uživa u pozitivnim stvarima.

"Radujem se svakom pojedinačnom pa i najmanjem uspehu koji kao vlada ili kao zemlja postignemo, i to mi daje snagu da nastavim", zaključila je premijerka Srbije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 19. nov 2018, 09:02) - dr [neregistrovani]

Svaka cast

Mozemo da pricamo sta god hocemo ali Ana se bas trudi i ostvaruje rezultate...

(nedelja, 18. nov 2018, 22:08) - Petar [neregistrovani]

Ana Brnabic

Od ljudi sa politicke scene Ana Brnabic danas ima sansu da postane najbolji srpski brend, u zavisnosti od toga naravno kako se stvari budu odvijale u buducnosti i ako bude dobila sansu za jos jedan mandat. O tome koliko je uspesna na poziciji koju obavlja tek cemo u buducnosti moci da sudimo, ali makar se zalaze za progresivan drustveni sistem i razume odredjene globalne tokove.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">