Brnabićeva za Si-En-En: Srbija se brzo menja i to u pravom smeru

Premijerka Ana Brnabić je u intervjuu za jednu od vodećih emisija Si-En-Ena rekla da se Srbija brzo menja i to u pravom smeru. U razgovoru sa Faridom Zakariom premijerka je rekla da se ubrzano sprovode reforme i da zemlja hvata korak sa svetom, da se zalaže za transparentnost i potpunu otvorenost prema građanima, a da se promene vide i po velikom broju žena na najodgovornijim političkim funkcijama.

Ana Brnabić je rekla da se Srbija menja, ali i da mora da se nosi sa lažnim percepcijama iz prošlosti.

"Menjamo se i idemo veoma brzo u pravom smeru. Ponosna sam na to", rekla je Brnabićeva i dodala da u nekim slučajevima politika vodi u odnosu na biznis, iako je uobičajeno da bude drugačije.

Na konstataciju Farida Zakarije da je više žena na izuzetno visokim pozicijama u Srbiji, Brnabićeva ističe kao primere predsednicu parlamenta Maju Gojković, guvernerku Jorgovanku Tabaković, ministarke infrastrukture, pravde, evropskih integracija, ministarku zaduženu za demografiju.

Na pitanje kako je bilo odrastati u Srbiji kao gej osoba, Brnabićeva je rekla da je imala punu podršku porodice i bliskih prijatelja.

"Ako ja kao otvoreno gej žena premijer pomognem bar jednoj osobi u Srbiji, regionu ili svetu da ima bolje mišljenje o sebi, mislim da sam već mnogo uradila", navela je Brnabićeva.

Kada je u pitanju politika, premijerka je rekla da je nailazila na protivljenja njenom izboru već od prvog dana – od religiozne zajednice, opozicije, ali i nekih koalicionih partnera. Ipak je, naglašava, presudna bila podrška predsednika Aleksandra Vučića.

"Bez te podrške mislim da ne bih mogala da budem premijer", istakla je Ana Brnabić.

Ukazala je da su veoma česti napadi na nju na društvenim mrežama.

"To čini još težim da radim posao jer je potreban poseban fokus da se to zanemari i da se fokusira na ono što je važno, a to je moj posao – šta mogu za građane Srbije da učinim", rekla je Ana Brnabić.

Brnabićeva je istakla da nastoji da uživa u pozitivnim stvarima.

"Radujem se svakom pojedinačnom pa i najmanjem uspehu koji kao vlada ili kao zemlja postignemo, i to mi daje snagu da nastavim", zaključila je premijerka Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво