Članice EPP pozdravile ekonomske rezultate Srbije

Predsedniku Srbije i lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću upućene na Samitu Evropske narodne partije (EPP) u Helsinkiju upućene su pohvale za ekonomske rezltate koje je postigla Srbija.

Na Samitu šefova država i vlada iz redova EPP, Vučić je govorio o potrebi da evropski narodnjaci pobede na predstojećim izborima za Evropski parlament.

Takođe je preneo i rezultate koje je Srbija ostvarila u mnogim oblastima, te i o značaju stabilnosti i mira u regionu.

Govor predsednika Srbije dobio je najveći aplauz, a nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se Vučić na dnevnom nivou bori za stabilnost Balkana.

Inače, predsednik Srbije sedeo je u prvom redu ispred bine, između predsednika Ukrajine Petra Porošenka i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, a za istim stolom sedeli su još hrvatski premijer Andrej Plenković, mađarski premijer Viktor Orban, šef bugarske vlade Bojko Borisov, premijer Irske Leo Varadkar i gradonačelnik Helsinkija Jan Vapauori.

Za stolom pored njih sedeli su kandidati za nosioce liste EPP na predstojećim izborima za Evrospki parlament Manfred Veber i Aleksandr Stub, nemačka kancelarka Angela Merel, predsednik Saveta EU Donald Tusk, predsednik Evrspkog parlamenta Antonio Tajani, kao i predsednik Kipras Nikos Anstasijades.

Pred večerašnji susret, u dvorani u kojoj se održava Samit, visoki funkcioneri EU, među kojima predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, evrospki komesar za proširenje Johanes Han, izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Makalister, te i austrijski kancelar Sebastijan Kurc posebno su se srdačno pozdravili sa srpskim predsednikom.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 08. nov 2018, 06:01) - Lenka [neregistrovani]

Dobri odnsi

Ovaj samit je dobra prilika da se promovise Srbija i njeni rezultati.

(četvrtak, 08. nov 2018, 00:30) - anonymous [neregistrovani]

diplomata

Srbija je vredno radila na ovim rezultatima.

(sreda, 07. nov 2018, 21:44) - Marija [neregistrovani]

sustina

Fenomenalno, osim senke koju je organizator bacio sa Kosovksom zastavom.

(sreda, 07. nov 2018, 21:28) - Minja [neregistrovani]

Predstavljanje Srbije

Na taj nacin se predstavlja i bori za interese Srbije. Vucica zovu da prisustvuje svim znacajnim medjunarodnim skupovima, a uspesno gradi i bilateralne odnose sa drugim zemljama.

(sreda, 07. nov 2018, 20:55) - Pele [neregistrovani]

KiM

Svaki sastanak je važan za našu državu.

(sreda, 07. nov 2018, 20:53) - Sasa [neregistrovani]

Prilika

Ovaj samit je sjajna prilika da se promovise Srbija i njeni rezultati...