Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Portugalije

Predsednici vlada Srbije i Portugalije, Ana Brnabić i Antonio Kosta, saglasili su se u Lisabonu da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, ali da ima prostora za njihovo unapređenje, posebno kada je reč o ekonomskoj saradnji.

Premijerka Brnabić je izrazila nadu da će između dve zemlje uskoro biti potpisan sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i da će Srbija i Portugalija u budućnosti poboljšati međusobnu trgovinsku razmenu.

Brnabićeva je istakla kako je za Srbiju važno da nastavi da razvija i jača privredu i preduzetništvo, te je premijer Kosta na sastanku podelio iskustva Portugalije u ovim oblastima, a pogotovo u podršci razvoju startap preduzetništva, navedeno je u saopštenju.

Premijerka se zahvalila Kosti na podršci koju Portugalija pruža Srbiji na polju evropskih integracija i istakla da članstvo Srbije u EU ostaje naš strateški cilj.

Na sastanku je bilo reči i o potencijalima dve zemlje u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Brnabićeva je Kosti prenela pohvale na račun organizacije Veb-samita u Lisabonu, koji je, kako je istakla, veoma značajan događaj za sve zemlje sveta koje žele da budu konkurentne u vreme 4. industrijske revolucije.

Predsednica Vlade pozvala je portugalskog premijera da u narednom periodu poseti Srbiju.

Premijerka Brnabić boravi u Porugaliji povodom Veb-samita koji se održava u Lisabonu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво