Zahvalnost Laosu na podršci terotorijalnom integritetu Srbije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Demokratske Republike Laos Pukao Pomavongsa i zahvalio na čvrstoj i kontinuiranoj podršci Laosa suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Šef srpske diplomatije preneo je izraze zahvalnosti ambasadoru Pomavongsi, koji na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Srbiju iz Ambasade Laosa u Austriji, na njegovom aktivnom zalaganju za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje tokom četvorogodišnjeg mandata.

Potvrdio je da Srbiju i Laos tradicionalno povezuje uzajamno prijateljstvo, poštovanje i obostrano razumevanje, posebno po pitanju poštovanja međunarodnog prava, saopštilo je Ministarstvo.

U tom svetlu, ministar Dačić posebno je zahvalio na čvrstoj i kontinuiranoj podršci Laosa suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Ministar Dačić je izrazio uverenje da će dugogodišnji prijateljski odnosi Srbije i Laosa nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom na svim poljima.

Podvukao je da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje i izrazio otvorenost Srbije da sa Laosom ovu oblast ugovorno reguliše. Pozdravio je intenziviranje obrazovne saradnje dve zemlje.

Na kraju sastanka, iskazana je obostrana spremnost za dalje unapređenje i produbljivanje bilateralnih odnosa Srbije i Laosa.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">