Dačić: Priština više nije "čedo", pozicija Srbije sve jača

Ministar Ivica Dačić kaže da ne zna da li je tačna informacija da su SAD prekinule kontakt sa ministrom odbrane Kosova i navodi da je o tome saznao iz medija, ali podseća da američka administracija ne gleda više na Kosovo kao na "svoje čedo" već pokušava da bude objektivna. U Hrvatskoj postoji pritisak i velika ekspanzija desničarskih stranaka, istakao je Dačić.

"Mislim da je to dobro. Generalno, kosovska spoljna i unutrašnja politika su u velikoj defanzivi. Oni više nisu čedo Zapada već problem. Oni su prepreka za mirno rešavanje na KiM", rekao je Ivica Dačić novinarima.

Dačić kaže da je, s druge strane, pozicija Srbije sve jača. 

"Ljudi imaju razumevanja za naše argumente. Nastavljamo politiku povlačenja priznanja (nezavisnosti Kosova)", rekao je Dačić.

Ministar Dačić ocenio je, komentarišući jučerašnji protest u Vukovaru, da je očigledno da u Hrvatskoj postoji pritisak i velika ekspanzija desničarskih stranaka i dodao da se to prelama na srpsko-hrvatske odnose.

"Zamislite Nemačku u kojoj bi se odvijale promocije knjige o upravniku Aušvica ili nekih drugih logora ili u Austriji o Mauthauzenu. Očigledno je da postoji veliki pritisak i ekspanzija desničarskih stranaka u Hrvatskoj i naravno da se to uvek prelama na srpsko-hrvatske odnose. Time se nastavlja antisrpska histerija koja postoji", rekao je Dačić novinarima u sedištu SPS-a gde je održana sednica Glavnog odbora stranke.

Dodao je da ne zna na koga se oni koji protestuju žale, navodeći da je Srbija sankcionisala svakoga i da će sankcionisati svakoga ko je počinio ratni zločin.

"Svi treba da budu svesni svojih zločina koji su počinili, a ne da relativizuju svoje zločine u Drugom svetskom ratu koji su stotinu, hiljadu puta veći nego sto je to bilo 90-tih godina. Ako je neko počinio ratni zločin treba da odgovara, nema nikakve sumnje", poručio je Dačić.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 14. okt 2018, 20:12) - hr emigrant [neregistrovani]

"Очигледно је да постоји велики притисак и експанзија десничарских странака у Хрватској"

Nikako da se rese aveti nacisticke proslosti i krenu napred putem demokratije. Ustvari oni pokusavaju da obmanjuju svet kvazi "demokratijom" a istovremeno slave neonacizam i neoustastvo.

(nedelja, 14. okt 2018, 18:08) - anonymous [neregistrovani]

Mudro i polako

Da se mi dobro ekonomski osnazimo i vojno dobro naoruzamo, pa onda sve po rezoluciji 1244 .

(nedelja, 14. okt 2018, 16:16) - anonymous [neregistrovani]

Pa i dosad su "oni"bili fini

I kada su nas bombama zasipali i kada smo Slobu izrucili i Ratka i Karađica i kada su na traktorima ispracali Srbe iz krajine...uvjek je zapad fin i kulturan.....bile su i ustase uredne i obrijane kada su nas na klanje kulturno jednog po jednog do jame vodili......Moj Dacicu......vataj se Rusije dok nas zapad ponovo kulturno nije satro do posljednjeg......a to planiraju i rade vec 200godina....Sto silom sto asimilacijom i pokatolicavanjem za šaku eura..dolara..kuna..franaka...funti..itd

(nedelja, 14. okt 2018, 14:00) - anonymous [neregistrovani]

Biće Amerika

Objektivna kada na vrbu rodi grožđe. Kada zatvore Bondstil možda se bolju nadamo. Dok se to ne desi sve su puste priče.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">