DSS: Vreme za korenite promene

Srbija se već punih desest godina nalazi u ozbiljnoj političkoj, ekonomskoj, socijalnoj i moralnoj krizi i zato su potrebne korenite i istinske promene, rekao je predsednik DSS-a Miloš Jovanović na sednici GO stranke.

Miloš Jovanović navodi da je kriza izazvana politikom da EU nema alternativu, pogrešnom ekonomskom politikom privlačenja stranih investicija, partokratijom, klijentelizmom, korupcijom i kršenjem Ustava.

Posebno kritikuje politiku aktuelne vlasti i, kako navodi, pristajanjem na otvaranje pitanja konačnog statusa južne srpske pokrajine.

Jovanović je rekao i da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji bio samo u funkciji pripreme za politiku "kapitulacije", kako vidi politiku predsednika Srbije.

Navodi da je za DSS potpuno neprihvatljiva svaka ideja o podeli Srbije i davanju stolice u UN nezavisnom Kosovu.

DSS se zalaže, kako je rekao, za nastavljanje pregovora sa kosovskim Albancima o pitanjima koja se tiču svakodnevnog života, a da se pitanje statusa KiM stavi u mirovanje.

Jovanović je optužio aktuelnu vlast za tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, uprkos poboljšavanju fiskalne situacije.

"Srbija polako kopni, gubi i biološku i duhovnu supstancu. Potrebne su korenite, istinske i prave promene, a ne šminka i 'sjaši kurta da uzjaše murta'. Gledamo to skoro 18 godina", dodao je Jovanović.

Sednica je nastavljena bez prisustva medija.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">