Vulin: Hrvatska ne može da razume pozive na mir

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da Hrvatska ne može da razume politiku Aleksandra Vučića koja poziva na mir, jer je to zemlja koja se ponosi proterivanjem 250.000 svojih državljana.

"Hrvatska država ne može da sakrije svoje komplekse", kaže Vulin reagujući na komentare hrvatskih zvaničnika na govor predsednika Vučića u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je naveo, na dan Vučićevog govora u Kosovskoj Mitrovici Hrvatska je zvanično u prisustvu Mirka Norca, zločinca osuđenog za ubistvo nenaoružanih srpskih seljaka, slavila godišnjicu Medačkog džepa, kada je ubijeno blizu 100 srpskih civila.

Oni koji ne mogu da se odreknu ustaštva ne bi smeli da govore o evropskim vrednostima, kaže Vulin, te konstatuje da naslednicima ustaša vrednosti antifašizma ne mogu da pripadaju.

"Hrvatska politika kao uvredu prima svakog Srbina koji ima hrabrosti da govori istinu, a kada je taj Srbin Aleksandar Vučić onda ne može da sakrije duboke komplekse. Kada vidimo histeriju sa kojom hrvatsko rukovodstvo napada Vučića znamo da je na dobrom putu", naveo je u saopštenju za medije Vulin.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 11. sep 2018, 09:01) - MILA [neregistrovani]

Srbija

Mnogima ne odgovara ,uspešna , bogatija , demokratskija Srbija koja čuva mir i stabilnost

(utorak, 11. sep 2018, 07:34) - ceca [neregistrovani]

webdesk@rts.rs

ne mogu da razumeju našu želju za mirom jer svaki trenutak,svaku situaciju koriste za provokacije,uvrede

(ponedeljak, 10. sep 2018, 23:24) - jeca [neregistrovani]

komšije

Daleko su oni od komsija ili susjeda kako bi oni rekli.. Mir kod njih u rječniku ne postoji.

(ponedeljak, 10. sep 2018, 23:23) - Milenko [neregistrovani]

Znamo istinu

Bitno da Hrvatskoj sve smeta kada izgovara neko od srpskih zvaničnika a pogotovo Predsednik Vučić, kada oni slave sve datume i kada daju izjave tada se ne obaziru na svoje reči, to je sve u redu onda.

(ponedeljak, 10. sep 2018, 22:17) - Tina [neregistrovani]

Istina

Hrvatska izbegava, porice istinu i plasi se istine, posebno kad Srbin izgovara istinu u momentu kad citav svet slusa njegov govor i prenosi u medijima.