Vučić: Nisam hteo da ugrozim Srbe

Neki vole puške da spremaju, ja ne volim, ali nisam nešto uplašen, rekao je predsednik Aleksandar Vučić za RTS nakon telefonskog obraćanja Srbima iz Banja. Rekao je da je odustao od puta u to selo kako ne bi ugrozio tamošnje Srbe.

Predsednik Vučić je za RTS rekao da je odustao od puta u Banje da ne bi ugrozio Srbe koji tamo žive. Pucali su tri puta, šenlučili, ne mogu da ugrožavam naše stanovništvo, naveo je predsednik.

Žao mu je, kaže, stanovnika Banja, koji su se spremali za njegov dolazak.

Ponovio je da uoči odlaska na Kosovo i Metohiju nije pominjana zabrana odlaska u Banje, a da su mu predstavnici Kfora rekli da nemaju odobrenje iz baze u Napulju da ga eventualno prebace helikopterom.

Naveo je da su neka od lica među okupljenima na barikadama dobro poznata i da je "jasno da iza toga stoji zvanična Priština".

"Neki vole puške da spremaju, ja ne volim, ali nisam nešto uplašen. Neću nikada pozivati na oružje, ali nećemo nikada dozvoliti da se puškama ili bilo čime iživljavaju nad našim narodom", poručio je predsednik.

Najavio je da želi hladne glave da se obrati na skupu u Mitrovici.

Kosovska vlada je jutros zabranila predsedniku Vučiću da obiđe Srbe u Banjama, nakon što je nekoliko stotina Albanaca blokiralo puteve ka tom srpskom selu. Vučić je, ipak, pokušao da dođe do Banja, ali ga je policija zaustavila.

Kako nezvanično saznajemo, predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji je organizator i pored upozorenja Amerikanaca da to ne radi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи