Haradinaj: Odluka o zabrani odmah na snazi

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj saopštio je da odluka o zabrani posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića području Drenice stupa na snagu odmah i da je ispred svega sigurnost građana. Bedžet Pacoli je rekao da je Priština za tu odluku dobila podršku "međunarodne strane".

"Sigurnost građana pre svega. Povukao sam dozvolu ministarstva spoljnih poslova o poseti predsednika Srbije području Drenice. Ova odluka stupa na snagu odmah", naveo je Haradinaj.

Kosovska vlada donela je jutros odluku da se poseta predsednika Srbije selu Banje otkazuje iz bezbednosnih razloga, navodi se u saopštenju.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli je za list Koha ditore rekao da je zajedno sa kosovskim premijerom jutros doneo odluku o povlačenju dozvole za odlazak u selo Banje.

Upitan da li očekuje odgovor sa srpske strane, Pacoli je rekao da ne bi trebalo da ga bude.

On je dodao da je vlada u Prištini stupila u kontakt i sa međunarodnom stranom, koja je upoznata s ovom odlukom i od koje je, prema tvrdnji Pacolija, vlada dobila podršku.

Bilo je planirano da predsednik u okviru posete Kosovu i Metohiji danas poseti Srbe u enklavi, u selu Banje, u naselju Srbica, južno od Ibra.

Jutros su, međutim, veterani tzv. OVK blokirali put ka tom mestu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара