Pacoli: Vučić može na Gazivode

Prištinske vlasti su, posle intervencije SAD i EU, promenile odluku o zabrani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da poseti Gazivode, pa je u petak uveče odobren prvobitni plan njegove posete Kosovu, potvrdio je kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.

"Poseta je odobrena. Odluka je doneta pre pola sata", rekao je Pacoli prištinskom portalu Kalzo, navodeći da, posle pritiska "EU i saveznika nije bilo izbora".

Prištinski dnevnik Koha ditore, naveo je da je Priština oduku promenila posle "sugestije" SAD da se ne podižu tenzije, piše prištinski dnevnik.

"Ponovo smo razmotrili zahtev i plan je odobren u skladu za prvobitnim zahtevom i u skladu sa pravilima poseta visokih zvaničnika u skladu sa Briselskim sporazumom", Koha prenosi novu poruku vlasti u Prištini.

Dnevnik, takođe, navodi da su kosovske institucije tokom dana bile u kontaktu sa zapadnim državama oko ove odluke.

Prethodno, vlasti u Prištini nisu dozvolile predsedniku Vučiću da u sklopu posete Kosovu i Metohiji poseti Gazivode, a tokom dana pojavila se i informacija da mu nije dozvoljena ni poseta Zubinom potoku.

broj komentara 13 pošalji komentar
(subota, 08. sep 2018, 12:51) - anonymous [neregistrovani]

Dokaz po ko zna koji put

Jos jednom vidimo da je sve oko mnogo cega pa i oko pitanja o KiM diktirano sa strane. Scenario je razradjen i uigran. A nase sudbine zavise od toga kako je taj scenario napisan. Zalosno...

(subota, 08. sep 2018, 12:03) - Ostojić Miloje [neregistrovani]

Loša ideja

Gosp. Bedžet ne igrajte se vatrom da nam dirate presednika, neće vas ni USA spasiti. Vi ste ionako sve crvene linije prešišali. Pamet u glavu.

(subota, 08. sep 2018, 09:07) - Markovljev [neregistrovani]

Tako se to radi

Tako se pokazuje sila i odlucnost. Idem na Gazivode a vi gledajte. Ovo bi mogao biti pocetak druge i jace Srbije koja ce konacno poceti da zahteva primenu Rezolucije 1244 i vracanje svog suvereniteta nad svojom juznom pokrajinom Kosovom i Metohijom. Zivela Srbija.

(subota, 08. sep 2018, 08:59) - anonymous [neregistrovani]

Сад може, а?

Ово значи само једно: неко у америчкој амбасади у Приштини се латио телефонске слушалице...

(subota, 08. sep 2018, 08:16) - Ilija [neregistrovani]

Istina

Srbima na Kosovu puno znači poseta našeg predsednika Aleksandra Vučića.

(subota, 08. sep 2018, 06:12) - zoran [neregistrovani]

komentar

A ti si kao mislio da zabranis srpskom predsedniku da posecuje svoj narod na KIM.Ne zanosi se previse.

(subota, 08. sep 2018, 01:37) - anonymous [neregistrovani]

Cudim se onima koji sada otkrivaju

glavnu ulogu SAD a i EU a u kosovskom problemu.
Amerikanci prije svega, NATO i EU nisu okupirali srpsko Kosovo zarad dobrobiti Albanaca koji tamo zive nego radi svoje koristi - pljackanje prirodnih resursa KiM, strateski polozaj - vojna baza, jacanje jugoistocnog krila NATO - a u mogucem sukobu sa Rusijom(nasto se vec dugo pripremaju) i njenim saveznicima itd.
Sukob na Kosovu koji su oni podrzavali i pomagali te inscenirano bjezanje albanskog stanovnistva u susjedne drzave samo im je bio razlog da zbog "humanitarnih" razloga intervenisu a suprotno svim medjunarodnim zakonima i UN i da tako okupiraju dio Srbije.

(subota, 08. sep 2018, 00:37) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

SAD ucutkale pristinsku vlast

(subota, 08. sep 2018, 00:36) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Bezbednosne strukture KFOR-a, UNMIK-A, i EULEKS-A ne smeju dozvoliti da poseta Aleksandra Vučića KiM bude dovedena u pitanje

(petak, 07. sep 2018, 23:55) - anonymous [neregistrovani]

znaci SAD su te koje vuku konce. .

A Albanci rade sto oni kazu...
bas sramota