Posle Gazivoda, zabrana i za posetu Zubinom Potoku

Iz Prištine je u Beograd stigla zabrana za posetu Zubinom Potoku, saznaje RTS. Prethodno je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjena poseta Gazivodama. Obraćanje predsednika Vučića javnosti u 21 čas.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je za Tanjug da je Priština, osim brani Gazivode, zabranila posetu predsednika Srbije još dvema lokacijama u Zubinom Potoku.

Đurić je rekao da je to Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta AP KiM u Zubinom Potoku.

Direktor Kancelarije za KiM za Tanjug kaže da je odluka saopštena usmeno i da predstavnici u Prištini odbijaju da to pošalju napismeno, zato što smo, kako kaže, ranije danas objavili prethodno obaveštenje za zabranu posete brani Gazivode i "obelodanili njihove laži".

Hašim Tači je, inače, danas rekao novinarima u Briselu da nema nikakvih prepreka za posetu predsednika Srbije Kosovu i Metohiji, a Đurić je na Tviteru objavio fotografiju mejla koji to demantuje.

"Ovim potvrđujemo da smo dobili obaveštenje i potrebnu agendu za predstojeću posetu Kosovu tokom vikenda. Skrećem pažnju da je agenda posete Kosovu delimično odobrena. U vezi s predloženom agendom ne možemo da vam pozitivno odgovorimo na zahtev za posetu postrojenju Gazivode. Hvala unapred na razumevaju", navodi se u mejlu koji je Dželal Šaćiri u ime prištinskih vlasti uputio oficiru za vezu Dejanu Pavićeviću juče, 6. septembra, u 17.38.

Predsednik Srbije će se večeras u 21 sat obratiti javnosti iz Predsedništva povodom briselskog dijaloga i posete Kosmetu.

Vučić je ranije naredio vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete.

broj komentara 12 pošalji komentar
(petak, 07. sep 2018, 19:22) - anonymous [neregistrovani]

RE: Izivljavanje

Vise se bojim pregovora nego zamrznutog konflikta jer cinjenica je da smo u pregovorima uvek nesto izgubili,dali, potpisali na svoju stetu i naravno udaljili se od rezolucije 1244 koja nam garantuje suverenitet nad nasom juznom pokrajinom.

(petak, 07. sep 2018, 18:00) - Sasa [neregistrovani]

P

Albanci su jako prevrtljivi treba oprezno sa njima.

(petak, 07. sep 2018, 17:50) - anonymous [neregistrovani]

Ne

Ne damo Gazivode!

(petak, 07. sep 2018, 17:50) - maki [neregistrovani]

izivljavanje

Ovakve okolnosti su potvrda da Srbija nema nikakve ingerencije na KiM. Zamrznuti konflikt oslikava ovu situciju. Ne znam kome to jos odgovara, osim protivnicima Srba i srpskih interesa. Nadam se da ce Vucic doneti mudru i pamenu odluku, kao sto je to radio do sada.

(petak, 07. sep 2018, 17:24) - anonymous [neregistrovani]

e

ako je to Srbija i njena teritorija nema sta oprezno,nas presednik moze ici tamo ako treba uz pratnju vojske koja po rezoluciji 1244 moze biti dole...

(petak, 07. sep 2018, 16:55) - anonymous [neregistrovani]

kosovo

Albanci su prevrtljivi treba oprezno sa njima.

(petak, 07. sep 2018, 16:48) - Mina [neregistrovani]

Zabrana

Ni Tačiju ni bilo kome drugom ne možemo verovati .

(petak, 07. sep 2018, 16:45) - anonymous [neregistrovani]

reč

Mišljenja sam da postaju svesni da gube svoje dobre pozicije.

(petak, 07. sep 2018, 16:37) - Albanac [neregistrovani]

A kako je to moguče ?!

A kako je to moguče ako Kosovo pripada Srbiju ?!
Svašta .

(petak, 07. sep 2018, 16:36) - anonymous [neregistrovani]

Ja vam kazem

I kfor i Taci su protiv Srbije. Secate se pre nekoliko dana kad je Kfor ''obisao'' Gazivode? To je poruka Vucicu da je to albansko .