Tači: Junker snažno podržava dogovor Beograda i Prištine

Kosovski predsednik Hašim Tači napisao je na "Fejsbuku" da predsednik EK Žan Klod Junker "snažno podržava" postizanje sporazuma između Beograda i Prištine kao, kako je naveo, ključnog uslova za obezbeđivanje dugoročnog mira na Zapadnom Balkanu i otvaranja evroatlantske perspektive.

Hašim Tači je naveo da je telefonom razgovarao sa Junkerom o procesu vizne liberalizacije, "evropskoj perspektivi Kosova i poslednjoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije".

Tači je dodao da je zahvalio Junkeru na podršci koju je dao procesu dijaloga o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 04. sep 2018, 10:27) - Воронцов [neregistrovani]

Много се жури овима из ЕУ

Заправо по свој прилици много се жури Великој Британији.Тај проверени непријатељ Србије жури да искористи своје присуство у ЕУ и лeгализује отимачину КиМ.Јер када Британија оде из ЕУ веше преко њих неће моћи ни утицати на политику према Косову.

(utorak, 04. sep 2018, 01:06) - anonymous [neregistrovani]

Teško će to ići...

Tačiju je jasno da dok tvrde pazar i teraju inat Beogradu, neće ništa postići. Vlada tzv Kosova traži sve bez ustupaka iako su svesni da, ne samo da to njihovo sve ne prolazi, već i da na taj način usporavaju Kosovo tj odlažu viznu liberalizaciju u nedogled. Na taj način su kažnjeni samo građani tzv Kosova, dok političari trljaju ruke, zbog osećaja neizvesnosti kod građana, kao i zbog produžavanja njihovih mandata, zbov "neophodnosti". Kada bi Albanci sa Kosova malo razmislili, uvideli bi da bi mnogo bolje živeli u okviru Srbije, i vrlo brzo ušli u EU kao građani Srbije, umesto da se zlopate sa nekom zaostalom idejom o nezavisnoj državi, ili velikoj Albaniji. EU podržava Kosovo isključivo iz razloga da bi ta teritorija postala sabirni centar za izbeglice, a ulazak u EU migu samo da sanjaju.

(ponedeljak, 03. sep 2018, 23:00) - Aco [neregistrovani]

Ovaj

kao pokojni Alija Izetbegovic. Do podne moze a posle podne ne moze.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">