Han stigao u Beograd, radna večera sa Vučićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i komesar EU za proširenje i susedstvo Johanes Han razgovarali su večeras u Beogradu na radnoj večeri.

"Na radnoj večeri sa Hanom pred sutrašnju ceremoniju otvaranja novog Žeželjevog mosta za drumski saobraćaj u Novom Sadu, obnovljenog sredstvima EU", napisao je na svom Tviter nalogu predsednik Aleksandar Vučić.

Han je doputovao u Beograd nešto ranije večeras, a dočekao ga je šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici.

Evropska komisija je danas saopštila da će Han sutra zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otvoriti Žeželjev most kod Novog Sada.

"U subotu komesar za evropsko susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han posetiće Novi Sad, kako bi otvorio Žeželjev most zajedno sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije", navodi se u saopštenju Komisije.

U Evropskoj komisiji ocenjuju da je Žeželjev most ključna karika transevropske mreže, koja će omogućiti bolju navigaciju duž Dunava, obnoviti putni i železnički saobraćaj i doneti novu dinamiku regionalnoj saradnji.

"Podrška ovom projektu pokazuje posvećenost evropskoj Agendi povezivanja, koja za cilj ima razvoj transportnih, energetskih i digitalnih veza Zapadnog Balkana i EU", kažu u Evropskoj komisiji.

Očekuje se, kako navode, da Han održi govor prilikom otvaranja mosta što će, zajedno sa slikom iz Novog Sada, biti direktno prenošeno i na zvaničnom sajtu Evropske komisije.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 31. avg 2018, 22:51) - Nevena [neregistrovani]

Komentar

Lep povod za dolazak Hana, drugačija od predhodnih, kada je Kosovo i pregovori sa Albancima, bili jedina tema sastanka. Evropski zvaničnici, sa svojim čestim posetama, ostavljaju mi utisak kao da smo već deo EU.

(petak, 31. avg 2018, 22:16) - Aleksandra [neregistrovani]

Han u Beogradu

Ocigledno je da ima mnogo vise saradnje i obostranog uvazavanja sa celnicima EU. Pogodna prilika da se iznesu nasi stavovi i cuje misljenje predstavnika EU.

(petak, 31. avg 2018, 21:49) - Miki [neregistrovani]

Hvala lepo

Uz pomoc sredstava EU je i srusen. Moglo se to i izbeci. Al sta je tu je, zivot tece dalje. Ne mozemo terati mak na konac. Uvek izvucemo deblji kraj. Sad lepo nek otvore most pa nek se potrude da ga vise neruse.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">