Stefanović Plenkoviću: Nemojte vi da određujete granice Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je, posle današnje izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, potpuno jasno da oni koji su protiv Srbije čine sve što je u njihovoj moći da ne dođe do bilo kakvog rešenja koje bi značilo više stabilnosti i mira i poručio mu da nije pozvan da određuje granice Srbije.

"Posle današnje izjave hrvatskog premijera Plenkovića, potpuno je jasno da svi oni koji su i inače protiv Srbije, svoj stav potvrđuju i time što su protiv sporazuma Srba i Albanaca i čine sve što je u njihovoj moći da ne dođe do bilo kakvog rešenja koje bi značilo više stabilnosti i mira", rekao je Stefanović u izjavi Tanjugu.

Stefanović navodi da Andrej Plenković nije usamljen u davanju takvih izjava u regionu, a da, "nažalost, često u ovakvim stavovima i izjavama i Plenković i Zvizdić i svi ostali saveznike pronalaze u delu domaćih političara koji te stavove brane kao svoje".

"Pozivam Andreja Plenkovića da nam više ne pomaže, pošto smo jasno videli 2008. godine koliko dobro misle Republici Srbiji i koliko se čvrsto drže stavova Badinterove komisije. Nemojte vi da određujete granice Srbije, pošto za to niste ni pozvani niti to možete, a molim i sve druge u regionu da, ukoliko ne mogu da nam pomognu, i ne odmažu nam. Uveren sam da je posle ovakvog stava Andreja Plenkovića, svima u Srbiji jasno ko u našoj zemlji stvarno štiti nacionalne interese našeg naroda, a ko je protiv njih", zaključio je Stefanović.

Andrej Plenković je ranije na zajedničkoj konferenciji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel rekao da je Hrvatska izrazito oprezna i da neće stati u red "da bi zagovarala promenu granica između Srbije i Kosova".

broj komentara 10 pošalji komentar
(sreda, 29. avg 2018, 03:26) - anonymous [neregistrovani]

G-dine Plenkovicu:

Ostavite se Vi granica izmedju Srbije i Srpske pokrajine -- Kosova! Vi imate cime da se pozabavite. Ako ste zaboravili, da Vas podsetim:
Dozvolite da se vrati 400,000 proteranih Srba na svoja ognjista!!!

(sreda, 29. avg 2018, 00:37) - anonymous [neregistrovani]

Granice

Jel ko Hrvate uopste neko sta pitao? Imaju oni svoje probleme i neka se bave njima. Naravno da nam nikada nisu niti ce pruzati podrsku u bilo cemu. A i ne trebaju. Mali su.

(utorak, 28. avg 2018, 22:12) - anonymous [neregistrovani]

Badinter....

... Njegova komisija je govorila o republickim granicama, ne o pokrajinskim, a Hrvatska, Montenegro, Slovenija i Makedonija su pozurile da priznaju Kosovo. O cemu onda taj Pelenkovic prica? Oni se kao drze stavova Badinterove komisije. Smesno da nije zalosno.

(utorak, 28. avg 2018, 21:16) - anonymous [neregistrovani]

Laza

Sta ima Plenkovic da se mesa i koga briga za njegovo misljenje. Neka on i njemu slicni ne vode "brigu" o Srbiji. Stefanovic mu je lepo odgovorio.

(utorak, 28. avg 2018, 18:15) - MilošVeliki [neregistrovani]

Ko sta

Srbija je danas cenjena i postovana u svetu i to ce se videti kod konacnog resenja za KiM, Plenkovića ko šta pita...

(utorak, 28. avg 2018, 17:47) - anonymous [neregistrovani]

Dozirano se podgreva netrpeljivost.

Amerikanci drze pod kontrolom i Albance i Hrvate.

(utorak, 28. avg 2018, 17:15) - Dejan [neregistrovani]

granice

Ne razumem zasto se mesaju u nesto sto nije njihov posao?Neka gledaju svoju drzavu a nas nek ostave na miru

(utorak, 28. avg 2018, 17:05) - anonymous Lala [neregistrovani]

To je to ,

U svojoj "lijepoj" vrvi od problema koje bi bi on trebao da rešava a nije sposoban možda si je umislio da bi se petljanjem u stvari koje ga se ne tiču imao većeg uspeha .

(utorak, 28. avg 2018, 17:00) - anonymous [neregistrovani]

granice

Nece Srbiji niko odredjivati gde su joj granice.

(utorak, 28. avg 2018, 16:51) - Jovan Perin [neregistrovani]

Sta se uzbudjujete

Pa ko je taj Plenkovic, i dali je neko za njega cuo do danas a vec sutra nikoga se nece secati.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">