Vučić sa Fabricijem: Rad na kompromisnom rešenju uz pomoć EU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je šefa Delegacije Evropske unije, ambasadora Sema Fabricija. Sagovornici su razgovarali o napretku pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je istakao da proces pristupanja EU predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

"Srbija je spremna da sa EU radi na sprovođenju svih obaveza u pregovaračkom procesu, posebno onih iz poglavlja 23 i 24", rekao je predsednik Vučić i izrazio nadu da će dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja u narednom periodu adekvatno pratiti rezultate reformi koje Srbija kontinuirano sprovodi, poput reforme pravosuđa i izrade medijske strategije.

Uoči sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, zakazanog za 7. septembar u Briselu, predsednik Vučić je izrazio spremnost da, uz posredovanje Evropske unije, nastavi rad na pronalaženju kompromisnog rešenja, koji bi omogućio trajan mir i stabilnost u regionu.

Otvaranje Žeželjevog mosta u prisustvu Hana 

Vučić i Farici su najavili da će krajem ove nedelje Žeželjev most u Novom Sadu biti otvoren za drumski saobraćaj, u prisustvu komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana.

Ambasador Fabrici je istakao da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica, jer ovaj most služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije i unapređenju poslovanja u Srbiji.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Evropskoj uniji za veliku pomoć u obnovi Žeželjevog mosta, ali i za sve donacije koje pomažu jačanju srpskog društva, a posebno ekonomije.

broj komentara 9 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. avg 2018, 21:18) - anonymous [neregistrovani]

slika

Nikakav dogovor sa Prištinom bez posredstvovanja EU. Albanci nisu od poverenja. Njihova reč je lažna i lako promenjljiva, kako situacija nalaže.

(ponedeljak, 27. avg 2018, 20:42) - Srdjan [neregistrovani]

EU

Srbija se uvek zalagala za mir u regionu, a reformama smo uspeli da postignemo pozitivne rezultate, sto nam omogucuje da budemo korak blize clanstvu u EU.

(ponedeljak, 27. avg 2018, 20:19) - anonymous [neregistrovani]

Srpska strana dobro da pazi

da nebude prevarena u briselu jer: vecina tih zemalja koje se toboze trude da dodje do kompromisnog resenja kao sto je austrija i slicne su prve priznale nezavisno kosovo.

(ponedeljak, 27. avg 2018, 19:54) - Fudbaler [neregistrovani]

KiM

Србија је спремна да са ЕУ ради на спровођењу свих обавеза у преговарачком процесу, посебно оних из поглавља 23 и 24. Решење КиМ ће ускоро уследили када Александар Вучић буде представио свој програм развоја и када Срби и Албанци заједно буду прихватили да живе у Србији.

(ponedeljak, 27. avg 2018, 17:22) - Mašnica [neregistrovani]

Žeželjev most

Žeželjev most je jedan od najlepših u Srbiji i pozdravljam konačno otvaranje ovog mosta!

(ponedeljak, 27. avg 2018, 14:20) - Srbin iz Nemacke [neregistrovani]

"уз помоћ ЕУ"

Koje EU one sto su priznale KiM kao drzavu ili one koje nece pa mi hocemo da ih nateramo

(ponedeljak, 27. avg 2018, 13:30) - Markovljev [neregistrovani]

Čemu žurba?

Samo verujte uspešnom rešenju uz pomoć EU koja je to zajedno sa SAD i zakuvala, pa kad nam ostanu prazne šake, i oči za plač opet će se neko setiti da moli Ruse i Kineze da nam pomognu i opet će se setiti Rezolucije 1244.  Bojim se da će biti kasno.  

(ponedeljak, 27. avg 2018, 13:10) - ACA [neregistrovani]

Вучић са Фабрицијем: Рад на компромисном решењу уз помоћ ЕУ

Nadam se skorom rešenju Kosovske krize!

(ponedeljak, 27. avg 2018, 13:04) - Darko [neregistrovani]

Pomoc EU od velikog znacaja

Uz pomoc EU doci ce se do resenja . Verujem da ce resenje biti povoljno za obe strane.