"Podrška Rusije Srbiji za rešenje kosovskog problema"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija još jednom dobila podršku Rusije kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema.

Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao finalu Međunarodnih vojnih igara na poligonu "Alabino" kod Moskve, rekao je da je Srbija ta koja treba da donese odluku a da će Ruska federacija uvek biti uz Srbiju.

"Ruska Federacija veoma poštuje politiku našeg predsednika i politiku Srbije kada je u pitanju očuvanje Kosova i Metohije i očuvanje interesa Srbije i srpskog naroda", naveo je Vulin.

Dodao je da Srbija nikada neće učestvovati u "antiruskoj histeriji" i da nikada neće razmatrati uvođenje bilo kakvih sankcija Rusiji, niti će biti tamo gde se o Rusiji loše govori ili gde se Rusija napada.

Srpski ministar odbrane je u posetu Rusiji došao na poziv svog ruskog kolege Sergeja Šojgua.

Poželevši dobrodošlicu srpskoj delegaciji, Šojgu je rekao da mu je drago što sa Srbijom i Vulinom ima aktivnu saradnju i istakao da se Vulinom vidi već treći put od početka ove godine.

Vulin je preneo pozdrave predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS, Aleksandra Vučića i zahvalio se predsedniku RF zbog njegovog razumevanja pozicije Srbije kada je u pitanju rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

"Još jednom smo dobili podršku Ruske Federacije kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, da je Srbija ta koja može i treba da donese odluku a da će Ruska Federacija uvek biti uz Srbiju. Ruska Federacija veoma poštuje politiku našeg predsednika i poštuje politiku Srbije kada je u pitanju očuvanje KiM, kada je u pitanju očuvanje interesa Srbije i srpskog naroda", rekao je Vulin.

Ruski ministar za još bolju saradnju

Šojgu je saradnju Rusije i Srbije ocenio kao veoma uspešnu naročito u delu vojno-tehničke saradnje, najavivši njeno unapređenje kao i saradnje koja se tiče zajedničkih vežbi i obuka, navodi se u saopštenju.

Potvrdio je da u narednom periodu Srbija može očekivati da će se nastaviti realizacija dogovorenog – nabavka novih helikoptera Mi-17 i borbenih helikoptera Mi-35.

Šojgu se zahvalio ministru Vulinu na učešću ekipe Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama.

"Vaša ekipa je bila veoma uspešna na ovom svetskom takmičenju. Razumem da bi ste hteli bolje i zato sam spreman da vašoj ekipi sledeće godine pružim sve mogućnosti za trening", zaključio je ruski ministar odbrane.

broj komentara 15 pošalji komentar
(ponedeljak, 13. avg 2018, 07:13) - Koke [neregistrovani]

Podrska

Podrška od tako jake svetske sile uvek znači!

(ponedeljak, 13. avg 2018, 00:35) - Mašnica [neregistrovani]

Rusija

Hvala Rusiji na podršci po pitanju KiM-e. Oni su prepoznali da predsednik želi da resi problem na najbolji moguci način i zato ga i podržavaju.

(ponedeljak, 13. avg 2018, 00:33) - Mašnica [neregistrovani]

Rusija

Rusija nas je oduvek podržavala.

(nedelja, 12. avg 2018, 18:23) - Pera [neregistrovani]

P

Vrlo je bitan stav da ce se Rusija sloziti sa bilo kojom odlukom koju donese Srbija.

(nedelja, 12. avg 2018, 10:22) - anonymous [neregistrovani]

gfvfv

Srbiji njihova podrska mnogo znaci

(nedelja, 12. avg 2018, 08:23) - sanja [neregistrovani]

rad

Vrlo je vazan stav da ce se Rusija sloziti sa bilo kojom odlukom koju donese Srbija.

(nedelja, 12. avg 2018, 08:23) - Milutin [neregistrovani]

pohvale

Rusija nas je oduvek podrzavala...kao sto to cini i u ovom teskom momentu...

(subota, 11. avg 2018, 23:20) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Rusija nas uvek podrzava i hvala na tome!Podrska nam dosta znaci!

(subota, 11. avg 2018, 23:10) - anonymous [neregistrovani]

Најважније је ....

Да наши политичари очувају КиМ и не дозволе никаква разграничења!
А Руси да нас у томе подрже!

(subota, 11. avg 2018, 22:04) - Nada [neregistrovani]

Bravo

Hvala Rusiji na podrsci, ali su i prepoznali napore predsednika da pitanje KiM resi na najbolji moguci nacin i zato ga i podrzavajuzu.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">