EU za održivo, realno rešenje za Kosovo

Portparol Evropske komisije Karlos Martin istakao je da EU želi da Priština i Beograd postignu dogovor o trajnom rešenju za Kosovo, koje treba da bude moguće, održivo, realistično i u skladu sa međunarodnim pravom.

"Trajno rešenje znači moguća, održiva i realistična solucija u skladu sa međunarodnim pravom, a strane u dijalogu treba da definišu zajednički stav o uzajamnoj saglasnosti", poručio je Karlos Martin.

Martin je tako danas odgovorio na molbu da prokomentariše predlog o razgraničenju.

On je podsetio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači, u okviru dijaloga pod posredovanjem visoke predstavnice Federike Mogerini 24. juna imali intenzivnu i produktivnu diskusiju o okvirima o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, te se saglasili da intenziviraju rad narednih nedelja.

Dalje je preneo da su se Vučić i Tači sastali 18. jula kako bi razmotrili ostvareni napredak i dogovorili da se početkom septembra ponovo sastanu.

Martin je naglasio da dijalog uz posredovanje EU ima za cilj da pomogne u pronalaženju rešenja za saradnju dve strane, kao i da im pomogne u napretku na putu ka EU i unapređenju života građana.

broj komentara 20 pošalji komentar
(subota, 11. avg 2018, 13:35) - Fudbaler [neregistrovani]

KiM

Трајно решење значи могућа, одржива и реалистична солуција у складу са међународним правом, а стране у дијалогу треба да дефинишу заједнички став о узајамној сагласности. Само Александар Вучић има решење за проблем српске јужне покрајне. То решење требају сви да прихвате у СБУН.

(subota, 11. avg 2018, 11:51) - anonymous [neregistrovani]

Ika

Neki trajni dogovor bi bio najbolje resenje.

(subota, 11. avg 2018, 11:24) - Воронцов [neregistrovani]

КиМ припада Србији

Само је то по Међународном праву исправно. Све остало јесте противзаконито. Док по свету и у Европи постоје бројне државе у којима живи више народа Запад је то забранио на просторима бивше Југославије па је чак и за националну мањину Албанце прогласио државу Косово. Управо је такав поступак против Међународног права.

(subota, 11. avg 2018, 09:42) - anonymous [neregistrovani]

Sirok spektar licemerja...

Prvo nas veci deo Evrope bombrduje,Pa nam unisti Infrastrukturu i ekonomiju,Pa nasilno otme deo teritorije,Pa posalje 1000 raznih uslova i ucena ,pa pretnje da se povuci investicije da bi na kraju izjavili ono šta su ovde izjavili....

(subota, 11. avg 2018, 09:23) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

I koje je to rešenje?

(petak, 10. avg 2018, 23:19) - anonymous [neregistrovani]

Medjunarodno pravo

Zasto Evropska Unija nije trazila medjunarodno pravo za vreme bombardovanja Srbije i silom otcepljenog Kosova od Srbije

(petak, 10. avg 2018, 22:15) - anonymous [neregistrovani]

Међународно право

Господо из ЕУ, објавите на друштвеним мрежама текст тог "међународног права" на кога се позивате, па ћете врло брзо добити одговор где сте ви то право погазили (ЕУ државе, чланице НАТО, које су учествовале у бомбардовању СР Југославије), чиме сте и створили проблем "Косово".

(petak, 10. avg 2018, 20:04) - anonymous [neregistrovani]

šta se podrazumeva

To što EU zove dijalog, podrazumeva pritisak i ucenjivanje na našu štetu. A kada kažu sporazum, to znači otimačina naših teritorija. Normalizacija odnosa, znači dobrovoljna kapitulacija.

(petak, 10. avg 2018, 19:11) - anonymous [neregistrovani]

1244

Znaci i EU je za resavanje problema po medjunarodnom pravu to jest rezoluciji 1244.
Hvala Bogu da.su se i oni opametili ,znaci nema nikakve podele. Kosovo je Srbija!

(petak, 10. avg 2018, 19:08) - anonymous [neregistrovani]

Miloš

I Srbija je za realno rešenje za KiM, želimo da pregovaramo i nađemo kompromis. Međutim, za tango je potrebno dvoje!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">