Vučić razgovarao s Netanjahuom

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu prihvatio poziv da poseti Srbiju. U telefonskom razgovoru, predsednik Aleksandar Vučić je Netanjahuu rekao da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije "Oluja" u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika.

Netanjahu je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, "čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje".

Predsednik Vučić je rekao Netanjahuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije "Oluja" u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

"Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države", naglasio je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 09. avg 2018, 00:07) - anonymous [neregistrovani]

Greska sigurno nije bila namjerna

G-din Netanijahu ce doci u Beograd i ispeglati gresku koju su napravili,a ja vjerujem da ta greska nije bila namjerna jer Jevreji dobro znaju da su im Srbi rijetki prijatelji i medju kojima nije bilo i nema antisemitizma.A,vezuje nas dugogodisnje prijateljstvo i zajednicka borba protiv nacizma i fasizma.Uostalom,greske se desavaju svakome.

(sreda, 08. avg 2018, 22:52) - anonymous [neregistrovani]

Бенјамин Нетанјаху

mozda je covek pogresno razumeo, mozda misli da i njega zovu u hrvatsku, kao i njegove borbene avione

div id="adoceanrsvdcfhklggd">