LDP: Jovanović u regionu razgovara o Koaliciji za mir

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović u poslednje vreme nije aktivan u radu partije i skupštinskim zasedanjima, jer želi da tako pošalje poruku da politički život ne može više biti isti kao što je bio do sada, niti se političko organizovanje može preslikavati po modelima na kojima su partije napravljene u prošlosti, saopšteno je iz te stranke.

Jovanović je, kažu u LDP-u, razumeo potrebu partije da ima aktivne poslanike u parlamentu, pa je tako ponudio svoj mandat prvom sledećem na poslaničkoj listi, Kenanu Hajdareviću, a on je taj predlog odbio.

Ističu da Jovanović budućnost vidi u ličnom posvećivanju rešavanju najvažnijih pitanja za ovu zemlju, koje pre svega podrazumeva rešenje kosovskog pitanja i ono, kažu, prevazilazi partijske podele i traži dogovor celog društva i građana.

Smatra da će pored rešavanja kosovskog problema, budućnost regiona određivati rezultat referenduma u Makedoniji, koji ostavlja prostor da sve zemlje Balkana budu brže integrisane u Evropsku uniju i NATO.

Pitanje BiH i dogovor ljudi koji tamo žive o sopstvenoj perspektivi naredni je korak koji traži angažovanje svih onih koji razumeju koliko ruski uticaj, kroz pitanje Kosova i nerešenih odnosa u BiH, i dalje koči Srbiju na putu bivšeg savezništva sa državama Zapadne Evrope, dodaje se u saopštenju.

Poručuju da je zbog toga važna Koalicija za mir koju, navode, Jovanović nastoji da okupi i najavljuju da će zbog toga predsednik LDP-a uskoro posetiti i Skoplje.

"Ono što je jedino važno za države u okruženju je trajni mir, i to je nešto što i Srbija traži, u promenjenim političkim odnosima koji su nužni", navodi se u saopštenju.

Ističu da je Koalicija za mir Jovanovićev odgovor na politički život, bez želje da od toga pravi predizborni projekat.

U LDP-u zaključuju da građani nisu od 2014. godine razumeli šta ta stranka radi, te da će od septembra biti prilika da se o tome razgovara uz drugačiji pristup.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво