EU: Izbeći tenzije na KiM koje bi ugrozile dijalog

Evropska unija smatra da na Kosovu i Metohiji treba izbeći tenzije koje bi ugrozile zajednički cilj – normalizaciju odnosa i postizanja pravno obavezujućeg sporazuma.

"U trenutku kada su obe strane, zajedno sa visokom predstavnicom, potpuno angažovane na definisanju pravno obavezujućeg sporazuma, a u skladu sa dogovorom dva predsednika na prethodnom sastanku, 18. jula u Briselu, na terenu ne bi trebalo da postoje tenzije koje bi ugrozile zajednički cilj normalizacije odnosa", izjavila je portparolka EU Maja Kocijančič.

Na pitanje Tanjuga o rezultatima rada na izradi nacrta statuta ZSO, za koji rok ističe sutra, Kocijančičeva je podsetila da su se sve strane dogovorile i o "jasnim parametrima i vremenskom okviru" rada Upravljačkog tima, uključujući i izradu nacrta statuta Zajednice srpskih opština, u roku od četiri meseca od početka njegove izrade.

"Kada Upravljački tim zvanično obavesti EU o statusu svog posla, to će biti razmotreno na sledećem sastanku na visokom nivou u Briselu. Razumemo da je posao još u toku", poručila je Kocijančičeva. 

Ponovila je da EU u međuvremenu nastavlja "posao sa obe strane, kako bi se osigurala implementacija svih dogovora postignutih do sad u okviru dijaloga kome posreduje EU".

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 04. avg 2018, 08:20) - Neko [neregistrovani]

Dijalog

Kakav dijalog ? On ne postoji. To je samo farsa, nista Srbija nema od toga.

(petak, 03. avg 2018, 21:58) - anonymous [neregistrovani]

Freska

Birokratija EU formom protiv suštine,

div id="adoceanrsvdcfhklggd">