Narodna stranka traži smenu Stefanovića; SNS: Neistine o broju rešenih kriminalnih ubistava

Narodna stranka zatražila je da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović bude hitno smenjen i istakla da je ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića poslednje u nizu od 80 ubistava sa odlikama mafijaških likvidacija od 2012. godine, od kojih je rešeno tek šest. Srpska napredna stranka saopštila je da je matematika Vuku Jeremiću očigledno jača strana samo kada broji pare, što je, kažu, danas potvrdio iznošenjem brutalnih neistina o broju rešenih kriminalnih ubistava.

U saopštenju Narodne stranke se navodi da Stefanović "osim što je nesposoban, ne radi svoj posao i ne garantuje bezbednost u državi, štiti kriminalce bliske vlasti stvarajući najopasniji tip takozvanih mafijaša sa policijskom značkom'".

U saopštenju NS ističe da je ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića, koje je uznemirilo javnost u Srbiji, poslednje u nizu od 80 ubistava sa odlikama mafijaških likvidacija od 2012. godine, od kojih je rešeno tek šest.

Narodna stranka pita ministra Stefanovića da li je istina da neke službene osobe iz njegovog ličnog okruženja u policiji, koje su na visokim položajima u sistemu javne bezbednosti, imaju direktne i neposredne veze sa klanovima umešanim u ubistva, o čemu su, kako tvrde, mediji u Srbiji pisali više puta.

"Stefanović se hvalio uspesima MUP-a, a godinama prećutkuje da je po istraživanju Mercera iz 2016. godine Beograd na drugom mestu najnebezbednijih gradova Evrope, posle Kijeva, gde je besneo rat, a po indeksu kojim se meri stepen korupcije, kriminala i unutrašnje stabilnosti", napominje se iz te partije.

Prema oceni Narodne stranke, stanje u zemlji je lošije nego devedesetih godina, kada su ubistva usred dana bila redovna pojava, a ubistvo Ognjanovića "jasno pokazuje da mafijaški obračuni u Beogradu nisu prošlost, već krvava sadašnjost".

SNS: Neistine Jeremića o broju rešenih kriminalnih ubistava

Srpska napredna stranka saopštila je da je matematika Vuku Jeremiću očigledno jača strana samo kada broji pare, što je, kažu, danas potvrdio iznošenjem brutalnih neistina o broju rešenih kriminalnih ubistava, navodeći da je samo šest rešeno za isto toliko godina.

Istine radi, samo tokom 2018. godine rešeno je osam ubistava ljudi sa kriminalnim dosijeom, naveo je SNS.

"Osvedočenog političkog gubitnika Vuka Jeremića očigledno je tokom boravka u Njujorku zadesila ne samo novčana stimulacija iz kriminalnih međunarodnih krugova već i amnezija, pa zaboravlja da su srpske ulice bile poprište najžešćih obračuna upravo dok je on bio na vlasti i dok je milione evra narodnih para trošio na skupocene šampanjce, hotele i privatne avione", kaže se u saopštenju.

To što je njega zapljusnuo talas zaborava Atlantskog okeana, ne znači da građani zaboravljaju vreme dok su "on, Đilas i drugi dosovski prevaranti harali Srbijom – baš tada smo godišnje imali između 150 i 200 ubistava, a danas ih je, opet, istine radi, duplo manje", navodi SNS.

O procentima rasvetljenih, napominje SNS, suludo je i govoriti Jeremiću, koji reč procenat razume samo kada se računa koliki je njegov deo, a koliki njegovih pajtosa mafijaša. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво