Srbija primljena u članstvo Zajednice zemalja portugalskog govornog područja

Srpska diplomatija je postigla još jedan uspeh prijemom Srbije u članstvo Zajednice zemalja portugalskog govornog područja (CPLP), u svojstvu posmatrača, rekao je u izjavi za "Tanjug" ambasador u Portugaliji i Kabo Verdeu Oliver Antić.

Antić, koji je svečanoj sednici CPLP prisustvovao u svojstvu izaslanika prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, kaže da je reč o Zajednici koja obuhvata 266 miliona ljudi u mnogim državama širom sveta, od Evrope, preko Latinske Amerike, Afrike, pa sve do Azije.

"Zadovoljstvo mi je i čast da vas kao ambasador i izaslanik prvog potpredsednika vlade Ivice Dačića obavestim o još jednom uspehu srpske diplomatije. Naime, na svečanoj sednici CPLP, 16. jula ove godine, u Republici Kabo Verde, Srbija je primljena u ovu organizaciju u svojstvu posmatrača", rekao je Antić.

Među članicama CPLP-a su, na primer, Portugalija, Brazil, Angola, Mozambik, Kabo Verde, Ekvatorijalna Gvineja, Istočni Timor, Sao Tome i Principe, tako da to predstavlja jedan uticajni političko-ekonomski "klub", precizirao je Antić.

Napomenuo je da su, na primer, na istoj sednici i u istom svojstvu primljene Francuska, Velika Britanija i Italija.

"Dakle, to je jedan značajan događaj i lep uspeh srpske diplomatije", rekao je Antić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 18. jul 2018, 08:44) - anonymous [neregistrovani]

kakav uspeh..

kakve mi imamo veze sa portugalskim jezikom... c c c