Haradinaj: Potrebno uključiti "nove snage" u dijalog

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smatra da jedino uključivanje Amerikanaca u dijalog Beograda i Prištine može da donese rezultat, prenosi RTK2.

"Skeptičan sam da bi moglo doći do rezultata u ovom dijalogu, jer su tu isti ljudi, to su Mogerini i Angelina Ejnhorst, isti akteri tokom pet godina, predsednici Tači i Vučić. Ne razumem kako se nešto odjednom može promeniti, ne razumem kako mogu odmah pokrenuti stvari", naveo je Haradinaj tokom konstitutivne skupštine Alijanse za budućnost Kosova, partije na čijem je čelu.

On kao jedini način da se dese promene pominje uključivanje "nove snage" u dijalog.

"Zamislite, odemo u Brisel i vratimo se bez sporazuma o energetici, to je čak i mala stvar. Tražili smo novu snagu u dijalogu, da Amerikanci dođu. Ako Amerikanci tvrde da je to pitanje Evrope, nastavićemo da sedimo za stolovima, dozvoliti da Evropa uzme stvari u svoje ruke, ali neka Nemačka pomogne", rekao je Haradinaj.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво