Đurić: Janković bi da oslabi borbu za KiM i unese nespokoj

Saša Janković i njegova politička organizacija deo su šireg pokreta čiji je cilj da u presudnim trenucima borbe naše države za zaštitu nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, u najvećoj mogućoj meri oslabi javnu podršku toj borbi i među građane Srbije unese nespokojstvo, ocenio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić.

"Saša Janković je beskrupulozni politički egzibicionista koji zloupotrebljava porodičnu i nacionalnu tragediju za partijsku promociju", rekao je Marko Đurić.

"Ne može se drugačije objasniti naglo probuđeno interesovanje Saše Jankovića za Kosovo i Metohiju, jer on se, podsećam, u vreme dok je bio na funkciji ombudsmana oglasio nenadležnim za našu južnu pokrajinu i dosledno je zatvarao oči pred problemima Srba koji tamo žive kao najobespravljenija i najugroženija zajednica u Evropi", naveo je Đurić.

Da zaista želi da doprinese rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića, naglasio je Đurić, Janković bi mitingovao u centru Prištine.

"Međutim, on više voli da se politikom bavi preko tvitera, iz skupih hotelskih soba, iz Ohrida ili sa paluba rečnih glisera, a Priština očito nije na listi njegovih ekskluzivnih destinacija", ističe Đurić.

Ističe da sadašnja vlast Srbije i predsednik Aleksandar Vučić brinu o srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Za razliku od Saše Jankovića i režima čiji je satelit bio, sadašnja vlast Srbije i predsednik Aleksandar Vučić i te kako brinu o srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i čine sve da pravda bude dostupna svim našim sugrađanima, uključujući i porodicu Olivera Ivanovića", saopštio je funkcioner SNS-a.

Dodaje da će izaći na videlo za čiji interes i račun Saša Janković i njegovi saveznici nastoje da oslabe kapacitete Srbije u borbi za KiM.

"A na videlo će kad-tad izaći i za čiji interes i račun Saša Janković i njegovi saveznici danas nastoje da oslabe kapacitete Srbije u borbi za Kosovo i Metohiju i ko finansira skupe navike i raskalašni životni stil propalih političara koji sebe nazivaju opozicijom", zaključio je Đurić.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 16. jun 2018, 23:22) - anonymous [neregistrovani]

коsta

Kome još nije jasno ko je Janković i šta mu je zvezda vodilja teško da mu se da objasniti.

(subota, 16. jun 2018, 17:49) - anonymous [neregistrovani]

podpomazu

Sada kad je drzava pod jakim pritiscima od spoljnih faktora, Jankovic i kompanija samo podpomazu te pritiske!

(subota, 16. jun 2018, 17:44) - anonymous [neregistrovani]

balkan

Sasa Jankovic bi trebao da se zaustavi u svojim namerama da destabilizuje drzavu.