Jovanović: Nasilje na koje poziva Šešelj izraz njegove nemoći

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović pozdravio je što je MUP zabranio okupljanje pristalica Srpske radikalne stranke na mestu gde Inicijativa mladih za ljudska prava danas organizuje festival "Mirdita, dobar dan!".

Čedomir Jovanović je u saopštenju naveo da je "nasilje na koje već nedeljama poziva Vojislav Šešelj izraz njegove nemoći i želje da po svaku cenu okupira javni prostor".

Lider LDP-a smatra da je festival "Mirdita, dobar dan!" prilika da oni koji vode ovu zemlju pokažu drugačiji odnos prema pitanju saradnje i povezivanja Srba i Albanaca.

"Zato je važno da otvaranju prisustvuju predstavnici republičke i gradske vlasti i podrže okupljanje mladih ljudi iz Prištine i Beograda", naveo je Jovanović.

Rekao je da je "jedini greh" tih mladih što su odlučili da u današnjem vremenu organizuju druženje mladih koji razgovaraju o kulturi, umetnosti, budućnosti, dodajući da je obaveza svakog pojedinca je da im u tome pruži podršku.

Poslanik SRS-a Miljan Damjanović izjavio je u utorak da će ta stranka, i pored zabrane MUP-a, danas održati protestni skup zbog održavanja festivala "Mirdita, dobar dan" u Beogradu.

broj komentara 0 pošalji komentar