Predsednik: Nemački CET EF dolazi u Pančevo

Nemačka firma CET EF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, a ta kompanija će zaposliti više od 1.000 ljudi, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je, nakon obeležavanja početka radova na izgradnji industrijskog kompleksa "Majnd park – Milanović industri park", rekao da je potvrđeno da CET EF stiže u Pančevo sa ogromnom investicijom.

To će, kaže, biti velika stvar za Srbiju i donosiće ogromne rezultate.

Vučić je rekao da Nemačka, pored toga što je najveći spoljnotrgovinski partner Srbije, postaje najznačajniji poslodavac u Srbiji.

Naveo je da je trenutno 44.619 radnika u Srbiji zaposleno u nemačkim kompanijama, a da će, uz investicije u Kragujevcu i Pančevu, taj broj premašiti 50.000.

Naglasio je da se nada da "Fijat" ostaje u Srbiji.

"Nadam se da ostaje, nemam drugih informacija", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu na pitanje da li ta kompanija nastavlja sa poslovanjem u Srbiji.

Na pitanje da li će država nastaviti sa ulaganjem u Univerzitet u Kragujevcu, kaže da će država u svakom slučaju ulagati u Univerzitet, kao i u lokalnu samoupravu tamo gde je to potrebno, navodeći da će 300 inženjera biti potrebno u novom industrijskom parku, tako da i to, kaže, govori da se taj univerzitet treba razvijati.

Odgovor na navode o ugovorenom razgovoru sa Trampom

Predsednik je izjavio da oni koji govore da je dao milion dolara da bi obezbedio telefonski razgovor sa predsednikom SAD Donaldom Trampom polaze od sebe, "jer znaju kakvi su lopovi po prirodi".

Vučić je, na pitanje novinara u Kragujevcu da prokomentariše izjavu Vuka Jeremića da je izvesnom Levandovskom dao milion evra ili dolara da mu ugovori razgovor sa Trampom, rekao da su upravo ti ljudi preko "nepostojeće agencije Petrovića" svojevremeno ukrali novac narodu – milion evra.

Kako je rekao, nikada nijednog Levandovskog nije upoznao.

Možda su ga, rekao je, "oni srpski kriminalci iz kabineta Zorana Zaeva" prisluškivali, pa čuli kako je sa sinom razgovarao kako bi voleli da odu u Minhen na "Alijanc arenu" da odgledaju Bajern i Roberta Levandovskog, poljskog reprezentativca.

"Nikada nisam nijednog Levandovskog u životu ni čuo, ni video. Možda hoću, ali stvarno ne znam o čemu pričaju... a fudbalera Levandovskog bih želeo da vidim što pre", rekao je Vučić.

Kako je rekao, o čemu uopšte da priča kada su njegovu ćerku pomešali sa čovekom od više od 70 godina.

"Sve laž do laži", zaključio je Vučić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво