Đurić: Sami Albanci potvrdili da je Tači organizator terora nad Srbima

Nedelju dana nakon incidenta u Kosovskoj Mitrovici, "laži Prištine su pale u vodu", rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić povodom izjave generalnog sekretara Alijanse za novo Kosovo Rahima Pacolija da je Tači još u petak, 23. marta, isplanirao njegovo hapšenje.

"Danas su razotkrivene i u vodu pale laži Prištine o tome ko je organizator i inspirator terora i nasilja nad Srbima u ponedeljak i to se razotkrilo od strane Albanaca, glavnih koalicionih partnera Tačija", rekao je Đurić.

Kako kaže, horde uniformisanih i maskiranih ljudi nije Srbija poslala sama na sebe, niti su oni sami sebe tukli u Kosovskoj Mitrovici.

"Arhitekte toga su oni koji su još u petak planirali kako da pokušaju da zauzmu sever Kosova i da proteraju Srbe", naveo je Đurić.

Dodao je da je sada potvrđeno ono što predsednik i Vlada u Srbiji govore sve vreme.

"Zanima me da li će sada oni stranci, koji su licemerno pozivali obe strane na uzdržanost, valjda i ovu stranu koja je tučena, bijena i progonjena, da li će oni sada nešto reći i pozvati na neku odgovornost onoga ko je arhitekta zlostavljanja i napada na Srbe", istakao je Đurić.

Rakić: Jasno ko je krivac za hapšenje i nasilje u Mitrovici

Navodi generalnog sekretara stranke koja je deo kosovske vlade Rahima Pacolija potvrđuju iz kog centra moći je izvršena zloupotreba privremenih instucija u Prištini, i ko je imao najviše profita iz te situacije, kaže predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Reagujući na izjavu Pacolija da je Hašim Tači pripremio scenario za hapšenje Marka Đurića još 23. marta, Rakić je rekao da je jedan od ciljeva hapšenja bio rušenje vlade u Prištini, kako bi došlo do njenog prekomponovanja i nove raspodele moći sa Hašimom Tačijem, "kao najvećim dobitnikom".

"Klupko zavere koja je u ponedeljak trebalo da dovede do eskalacije nasilja i nemira, a zatim i okupacije severa KiM, polako se odmotava i sve jasnije se vidi ko je bio glavni izvršilac tog posla", kaže Rakić za Tanjug.

Navodi da se sada postavlja pitanje da li će se albanski političari u Prištini i međunarodna zajednica, koja je "stavljala u isti koš obe strane", i dalje držati istih floskula.

"Pozivamo međunarodnu zajednicu da konačno reaguje, okrivi i osudi pravog krivca, a ne da licemernim izajavama osuđuje i poziva na dijalog obe strane", zaključio je Rakić.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара