Vučić: Neću više na RTS bez ugovora da mi neće smanjivati ton

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da nikada neće pristati da ode na RTS dok ne potpiše ugovor da niko ne sme da mu smanjuje ton, a posle slučaja sa gostovanjem člana Predsedništva SNS-a u emisiji "Upitnik" na RTS-u, koji je okarakterisao kao najdirektniji politički napad.

Aleksandar Vučić je, gostujući na TV Pink, rekao da se ono što se desilo Vesiću na RTS-u nije desilo od 1990. godine nikome i da je to "nešto sa najtežim posledicama".

"Ja više nikada neću pristati da odem na RTS dok ne potpišem ugovor da moj čovek bude zajedno sa njima, da može da vidi da ne diraju i da ne smeju da diraju reglere", rekao je Vučić.

Slučaj sa smanjivanjem tona Vesiću dok je govorio, kaže Vučić, "nešto je zastrašujuće", sa direktnom političkom konotacijom.

"U TV debati u kojoj se ljudi nadgornjavaju i nadglasavaju, vi ste jednog pustili da bude kibicer i dobacivač, da ovaj drugi može tiho i mirno da govori, a da bude dovoljno glasan, a da ovaj koji se 'ubi' da ga nadglasa i uspešniji je u tome, u stvari ispadne kreten, koji odnekud dobacuje, i ne možete da ga čujete, osim što zvoca", rekao je Vučić.

To je, kaže, suštinski direktan politički napad, najdirektniji mogući.

"To je kao kad organizujete dvojici boks-meč u Las Vegasu, a jednom između prve i druge runde date pesak da protivniku baci u oči, a onda, pošto ni to nije dovoljno, date mu između druge i treće runde staklo i lepak da stavi na rukavice, da može da pobedi", naveo je predsednik i dodao da u debati, u kojoj postoje ravnopravni uslovi, to niko ne sme da čini.

Osvrnuo se i na komentare posle pisma članice REM-a Olivere Zekić i kaže da je razumeo motive napada na nju.

"Ko god se pojavi i ukaže na nešto, kreću u žestoku kampanju da niko ne bi imao hrabrosti da kaže istinu i to rade sve vreme. Mene mrze, a baš me briga šta govore i misle o meni, imam stav i izlazim sa njim javno, ne sekiram se šta će reći i zato je ogromna mržnja", rekao je Vučić.

"Ne plaše me pitanja novinara"

Vučić je izjavio da se on, za razliku od Đilasa i pojedinih predstavnika opozicije, nikad nije mešao u rad i uređivačku politiku medija.

"Za pet godina nijednog urednika nisam promenio, jer sam smatrao da to nije moja dužnost, već da to profesija treba da uradi", rekao je Vučić.

Komentarišući to što Đilas nije pustio predstavnike pojedinih medija u svoj izborni štab, Vučić je naveo da se on, za razliku od Đilasa, ne plaši pitanja novinara.

"Ja se ne plašim pitanja N1, kada vam je savest čista i imate dobru volju – nemate za šta da brinete", istakao je.

Upitan kako komentariše neoglašavanje udruženja novinara i predstavnika nevladninih organizacija povodom "selekcije" novinara u izbornim štabovima, Vučić je rekao da bi svašta trebalo da bude normalno, ali da to nije slučaj.

Podsetio je na konferenciju Vuka Jeremića i njegove žene prošle godine kada je, kaže, pet novinara "išlo da plače".

"Kada ih pitate zašto, odgovore – to je naša koleginica", rekao je Vučić i dodao da je i njegova majka radila na RTS-u, pa niko nije pokazao saosećanje, niti dolazio u njihovu kuću kada su napadali njega i njegovu porodicu.

broj komentara 51 pošalji komentar
(ponedeljak, 05. mar 2018, 20:00) - Dragoslav [neregistrovani]

android

Previse je od Vucica, nije u pravu...

(ponedeljak, 05. mar 2018, 19:52) - anonymous [neregistrovani]

Sta je

sa Pinkom?

(ponedeljak, 05. mar 2018, 19:41) - anonymous [neregistrovani]

Jednostavno!

Ton iz tehnike, ne sme da se utisava apsolutno nikome ko god je pozvan u RTS ili bilo koju drugu TV u emisiju na diskusiju razgovor, ili bilo sta! Ako nacin diskusije i misljenje nekoga, ne odgovara radu te stanice, ne treba ga onda zvati u program.

(ponedeljak, 05. mar 2018, 18:56) - Bilmez [neregistrovani]

re: Pa...

Ne kapiram? Mislio sam da je RTS javni servis tj. TV celog drustva, a ne drzavna a u privatnim rukama kao npr. PINK, !?

(ponedeljak, 05. mar 2018, 18:56) - Vesic [neregistrovani]

Istina

Kakav fol ugovor kad je to tvoja televizija,Non-Stop si ti ili neko iz tvoje stranke!

(ponedeljak, 05. mar 2018, 18:18) - xy [neregistrovani]

A Pink?

Pravila koja u kampanji važe za RTS morala bi da važe i za PINK. Šta kaže REM?

(ponedeljak, 05. mar 2018, 17:58) - Proda [neregistrovani]

@Maja

Slazem se potpuno sa tvojim misljenjem!

(ponedeljak, 05. mar 2018, 17:40) - anonymous [neregistrovani]

Gledao sam emisiju. Vesicu jeste bio utisan mikrofon, ali...

isto tako je Vesic od samog pocetka emisije veoma napadan.

(ponedeljak, 05. mar 2018, 17:39) - Irena [neregistrovani]

OBJASNJENJE

Smatram da bi rts trebao da se oglasi po ovom pitanju i razjasni stvari. Da bude koristi a ne stete.

(ponedeljak, 05. mar 2018, 17:29) - Marko [neregistrovani]

Nikolic

Dovoljno je samo reci, ZUTA OLJA; ZUTI BUJKE, znam, da necete objaviti ovaj komentar, ali bar ce ga jedan ZUTI videti, kad bude trebao da odobri, ovaj isti komentar! :D