Jovanović: Kosovo otišlo, istinu treba reći

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je "Kosovo zauvek otišlo" i da to treba treći. LDP u svom stavu uvek je bio usamljen, ali nikada nije odustajao i nikada neće podržati one koji nemaju hrabrosti za suočavanje sa realnošću, naveo je lider te partije.

Jovanović je povodom deset godina od jednostrano proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine rekao da ta godišnjica opominje da vreme neumitno teče uprkos želji ogromnog dela političkih elita i političara da se ono zamrzne, navodi se u saopštenju LDP-a.

Dodaje se da ni 2008. godine, u zoru proglašenja nezavisnosti Kosova, ta partija nije bila sa većinom i da nije pristajala na laž koja se, kako kaže Jovanović, podmetala građanima da Kosovo može ostati deo Srbije nakon decenija tragičnih, nasilnih i pogrešnih postupaka. 

''I tada smo, kao i danas, govorili da je Kosovo zauvek otišlo i da je to istina - tužna, tragična, ali istina koju dugujemo da kažemo Srbima. Ni tada, kao ni danas, nismo odustajali od vere da su drugačije veze Kosova i Srbije ne samo moguće, nego i neumitne'', naveo je lider LDP-a.

Kako je rekao, ta stranka nikada nije promenila svoj stav da budućnost zemlje ne sme biti talac ružne slike prošlosti koju i dalje nismo spremni da priznamo. 

Jovanović je naveo da je LDP u svom stavu uvek bio usamljen, ali da nikada nije odustajao i nikada neće podržati one koji nemaju hrabrosti za suočavanje sa realnošću, sa posledicama sopstvene pogrešne politike i izgovorima koje je društvo uvek uzimalo u otporu promenama i prihvatanju odgovornosti.

''Za ovih deset godina sve se promenilo i ništa se nije promenilo. Kosovo živi svoj zacrtani put. To više nikako nije zemlja kakva je u krvi nastajala pre deceniju ili dve, a Srbija je ostala ista, i dalje nespremna da se suoči sa svojom ulogom u tom tragičnom gubitku koju je generacija političara, koji se još uvek bore za vlast, ostavila novim generacijama koje tek dolaze'', smatra Jovanovioć.

LDP obeležava ovaj dan sa novim ljudima koji imaju hrabrosti i odgovornosti da pomognu da se ružno lice prošlih ratova, sukoba, nemira i mržnje pretvori u pruženu ruku mira i pomirenja, dobrosusedskih odnosa i suživota sa prvim komšijama sa kojima verujemo da je zajednička i sasvim drugačija budućnost moguća, navodi se u saopštenju.

broj komentara 9 pošalji komentar
(subota, 17. feb 2018, 23:01) - Andrija [neregistrovani]

Jовановић: Косово отишло, истину треба рећи

Da li se i Boris Tadis slaze sa tom konstatacijom ?

(subota, 17. feb 2018, 19:38) - anonymous [neregistrovani]

daxa

Zasto bi lagali ljude?

(subota, 17. feb 2018, 18:21) - ana [neregistrovani]

d

Otisao si ti kolilo vidimo sa politicke scene.Kosovo je nase dokle god ima onih koji dele misljenje sa nama i ne priznaju nezavusnost.

(subota, 17. feb 2018, 18:04) - Darko [neregistrovani]

kosovo

Ne znam zasto Jovanovic stalno insistira na toj prici da je otislo, kad to nije istina, niko ne moze da kaze sta ce biti za 20 godina, Kosovo je zvanicno jos u sklopu Srbije za ko zna sta ce biti mozda stvari krenu bolje po nas u buducnosti.

(subota, 17. feb 2018, 17:58) - anonymous [neregistrovani]

Ustav pa Ustav

LDP je jedina realana stranka. Jedina koja ne vrda! Sve što su najavili, ostvarilo se.

(subota, 17. feb 2018, 17:29) - boki [neregistrovani]

Nije tačno

Da je Kosovo otišlo kao što navodi Čedomir Jovanović ne bi EU tražila od Srbije da prizina Kosovo i da na taj način Kosovo uđe u međunarodne organizacije.

(subota, 17. feb 2018, 17:26) - Ivan [neregistrovani]

Ivan

Nije otislo borimo se zaa Kosovo..

(subota, 17. feb 2018, 17:00) - anonymous [neregistrovani]

Ustav

Molim Vas, neka neko kaže g-dinu Jovanoviću za Ustav Srbije.

(subota, 17. feb 2018, 16:56) - Kika [neregistrovani]

Kosovo je Srbija.

Otšiao si ti sa političke scene Srbije a Kosmet je i dalje tu u srcima svim nas i Srbije.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">