Han u Srbiji 7. i 8. februara

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han boraviće 7. i 8. februara u zvaničnoj poseti Srbiji, objavljeno je u Evropskoj komisiji.

Han će doći u Beograd samo dan nakon objavljivanja nove Strategije Evropske komisije o proširenju za Zapadni Balkan, a posle Beograda putuje u Podgoricu.

Tanjug u Briselu saznaje da će komesar Han vlastima Srbije i Crne Gore zvanično doneti i predstaviti dokumet nove Strategije.

Njegov dolazak u Beograd i Podgoricu u evropskim diplomatskim izvorima se ocenjuju kao priznanje i podrška dvema zemljama koje Evropska komisija prepoznaje kao lidere evrointegracija i one koje će novom Strategijom dobiti perspektivu ulaska u članstvo EU 2025. godine.

Evropska komisija će novu Staregiju kredibilne perspektive proširenja za Zapadni Balkan usvojiti 6. februara na sastanku koledža evropskih komesara u Strazburu.

Istog dana će šefica EU diplomatije Feerika Mogerini i komesar Johanes han Strategiju predstaviti evropskim poslanicima koji će zatim održati debatu o politici proširenja EU na Zapadni Balkan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара