Imenovani članovi Gradske izborne komisije

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su rešenje o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Gradske izborne komisije (GIK).

Kako je rekao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, bilo je neophodno da se u skladu sa zakonom prilagodi broj i sastav Gradske izborne komisije, s obzirom da se bliži rok za raspisivanje gradskih izbora.

Zakon obavezuje da stalni sastav Gradske izborne komisije oslikava sastav odborničkih grupa u Skupštini grada.

"Situacija koju smo imali na početku mandata 2014. godine nije ista kao sada na kraju mandata, s obzirom da smo dobili jednu novu odborničku grupu – Za naš grad, pa i ta grupa ima pravo da predloži svog člana i zamenika člana u stalnom sastavu", objasnio je Nikodijević Tanjugu.

Da bi se ispoštovale zakonske norme i sve odborničke grupe bile zastupljene u GIK-u, danas je rešenjem imenovan novi sastav Komisije.

"Matematika je jasna kada je u pitanju sastav Komisije. Najveća stranka ne može imati više od 50 odsto članova, tako je definisano zakonom. Ostale odborničke grupe dele drugih 50 odsto članova Komisije", rekao je Nikodijević.

Podvukao je da su se sve odborničke grupe složile sa sastavom Gradske izborne komisije.

"Sada smo spremni i možemo čekati datum raspisivanja izbora", rekao je Nikodijević.

Gradska izborna komisija ima 16 članova i 16 zamenika članova, odnosno predsednika i zamenika predsednika (koji su i članovi, odnosno zamenik člana) i još 15 članova i 15 zamenika članova.

Za predsednika GIK-a imenovan je dosadašnji predsednik Zoran Lukić, na predlog odborničke grupe "Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo", a za njegovog zamenika Nataša Đukić, na predlog iste odborničke grupe.

Na predlog odborničke grupe "Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo" imenovani su članovi: Marko Radaković, Jana Ljubičić, Miloš Dejanović, Gavrilo Kovačević, Milan Nenadović, Srđan Smiljanić i Marina Šuković, kao i njihovi zamenici.

Na predlog odborničke grupe Demokratska stranka imenovani su: Dušan Dinčić, Aleksandra Gojković i Irena Ljubomirović Ivanković, kao i njihovi zamenici.

Ispred odborničke grupe SPS-JS imenovani su članovi: Srđan Zoraja i Boško Vojvodić i njihovi zamenici.

Član GIK-a na predlog odboričke grupe PUPS-a je Grozdana Banac, na predlog Samostalnog DSS-a Vukica Lončar, a na predlog odborničke grupe "Za naš grad" Marija Leković.

Imenovani su i zamenici članova na predlog tih odborničkih grupa.

Sekretar GIK-a je Sandra Pantelić, a za njenog zamenika imenovan je Milan Brkljač.

Izbor članova Gradske izborne komisije bila je jedina tačka današnje sednice Skupštine grada, a po kratkom postupku razrešen je i imenovan novi v. d. direktora Doma zdravlja u Barajevu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара