LDP: Nikolićeva izjava konfrontirajuća

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović smatra da izjava bivšeg predsednika Tomislava Nikolića tokom obeležavanja Dana Republike Srpske samo dodatno konfrontira srpski narod u Bosni i Hercegovini sa Bošnjacima i Hrvatima koji tamo žive.

Jovanović ocenjuje da je Srbima u Republici Srpskoj i BiH potrebna politika koja bi naišla na razumevanje onih sa kojima su u prošlosti bili u najvećem nesporazumu, a to su, kako navodi, Zagreb, Sarajevo i međunarodna zajednica.

Uz ocenu da Nikolić ne vodi računa o onima koji žive u Republici Srpskoj i Srbiji, LDP poziva vladu Srbije da naprvi politički iskorak koji će značiti raskid sa politikom provociranja sukoba u BiH.

Naša obaveza je očuvanje celovitosti Bosne i Hercegovine, dodaje se u saopštenju lidera LDP.

Nikolić je danas u Banjaluci rekao da je dok je bio predsednik Srbije uvek radio sve što je mogao da bi pomogao Republici Srpskoj.

"Za predsednika Srbije dva najveća izazova su Republika Srpska i Kosovo i Metohija. Ako je put da se Srpska i Srbija približe i ujedine vaša samostalnost i nezavisnost, onda vam od srca želim da se to i dogodi", rekao je Nikolić.

broj komentara 0 pošalji komentar