Srbija donirala Srebrenici milion evra

Vlada Srbije obezbedila je iz budžetske rezerve milion evra pomoći za Srebrenicu, a sredstva su predviđena za kupovinu prostora i objekata u poslovnoj zoni u Potočarima, saopšteno je iz Kabineta načelnika te opštine.

U opštini kažu da je ovaj grant Srebrenici odobren prilikom nedavne posete načelnika opštine Mladena Grujičića Beogradu i razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sredstva su predviđena za kupovinu prostora i objekata u poslovnoj zoni u Potočarima za potencijalnog investitora iz Srbije koji tu namerava da pokrene proizvodnju stolica ili za nekog drugog privrednika spremnog da uloži novac i pokrene proizvodnju u tim objektima, preneli su banjalučki mediji.

Šef Kabineta načelnika opštine Vladan Milovanović objasnio je da je procenjena vrednost tog prostora i objekata oko 850.000 evra i da je oko 150.000 evra potrebno za sanaciju i uređenje objekata i lokaliteta da bi postali funkcionalni za pokretanje proizvodnje.

Milovanović kaže da je potencijalni investitor iz Srbije zainteresovan da pokrene proizvodnju stolica i u početku zaposli 70, a u perspektivi oko 300 radnika.

Taj prostor i objekti nekada su bili u vlasništvu transportnog preduzeća "Srebrenica prevoz", koje je u procesu privatizacije kupila kompanija "Bobar" iz Bijeljine, da bi ih kasnije prodala slovenačkoj firmi "Neo dom".

Nakon privatizacije, sva oprema iz tih objekata prodata je i odvezena, a nikakva proizvodnja za 15 godina nije pokrenuta iako je nekoliko puta najavljivano da će to biti učinjeno.

Objekti su već godinama prazni i propadaju, a prostor oko njih je zapušten i zarastao u korov i rastinje.

Pre dve godine tadašnji premijer a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je pomoć Srebrenici od pet miliona evra i to obećanje je realizovano.

Krajem 2015. godine, uplaćena su dva miliona evra u budžet opštine za izmirenje dugova, plaćanje presuda i sanaciju budžeta, a tri miliona evra uplaćena su kasnije za infrastrukturne projekte koji se ove godine realizuju i radovi na objektima obuhvaćenim tim projektima privode se kraju.

broj komentara 23 pošalji komentar
(petak, 29. dec 2017, 20:25) - milan lala [neregistrovani]

Sreberenica

Srebrenicu su mnogo " pomogli " Sarajevski zapadni mentori ulozili su okrugo =0= dolara za razvoj Srebrenice o kojoj tako mnogo toboz vode racuna , ali samo raznim rezolucijama za potpaljivanje mrznje medju Bosnjacima i Srbima . A Srbija koju iz Srajeva pojedini politicari svakodnevno napadaju evo vec za par godina ulozila je 6 miliona Eura i zeli dovesti investitore . On tebe kamenom a ti njega hlebom, ljudski je to . .

(petak, 29. dec 2017, 19:15) - anja [neregistrovani]

nada

Treba pomagati.

(petak, 29. dec 2017, 19:11) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Uvek treba pomoci. Lep gest Vlade Srbije.

(petak, 29. dec 2017, 19:07) - anonymous [neregistrovani]

dsadas

Donacija salje jasnu poruku Srbije

(petak, 29. dec 2017, 16:33) - Leka [neregistrovani]

Pomoć

Ova donacija je bas dobrodosla ziteljima Srebrenice.

(petak, 29. dec 2017, 16:22) - anonymous [neregistrovani]

Donacija

Lep gest Vlade Srbije, uvek treba pomoci koliko se moze...

(petak, 29. dec 2017, 14:51) - anonymous [neregistrovani]

re: Ako bi mi njima poklonili čitav svet, u....

Pomoc nije poslana ''njima'' u Sarajevu nego opstini u Republici Srpskoj u kojoj vecinu cine Srbi.

(petak, 29. dec 2017, 14:38) - anonymous [neregistrovani]

Vesna

Treba pomagati naše preko Drine. Sjajna stvar je što su naši privrednici sada u stanju da ulažu u zemlje u regionu i šire svoja tržišta.

(petak, 29. dec 2017, 14:30) - marax90 [neregistrovani]

Marijan

Veoma lepo pre svega human prijateljski gest.

(petak, 29. dec 2017, 14:20) - anonymous [neregistrovani]

Ako bi mi njima poklonili čitav svet, u....

.....Sarajevu bi o nama jednako (isto) - mislili!!!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">