Vučević: Gospodo sudije, služite li narodu ili lopovima?

Reagujuću na oslobađajuću presudu nekadašnjem ministru Predragu Bubalu, Miloš Vučević je javno upitao: "Gospodo sudije, kome vi služite, narodu ili dokazanim lopovima?" Naveo je da ne govori kao potpredsednik SNS-a ni kao gradonačelnik Novog Sada, već kao pravnik i običan građanin.

"Ovo više nema nikakvog smisla", rekao je Vučević za Tanjug.

U oštrom reagovanju na ovu presudu, još jednu, kako navodi, u nizu oslobađajućih presuda ljudima koje označava kriminalcima, Vučević poziva javnost da "ne ćuti više na sramne oslobađajuće presude najvećim kriminalcima, koji su ojadili državu i građane".

"Gospodo sudije, pitam vas ono što se narod Srbije pita svakoga dana – kada ćete početi da sudite po zakonima Republike Srbije, pravu i pravdi, a ne po sumi novca koju dobijate od dosovskih osvedočenih lopova, koji su sproveli najmonstruoznije pljačkaške privatizacije. Gospodo sudije, rekao bih poštovane, ali mi moj obraz i naš narod ne da, jer, kako da budete poštovani dok najveće lopove oslobađate njihove očigledne krivice, a narod pravite ludim?", naveo je Vučević.

Dodao je: "Gospodo sudije, recite konačno građanima Srbije kome vi služite, narodu ili dokazanim lopovima? Kome se zaklinjete, gospodo sudije – državi, Ustavu i pravnom poretku Srbije, ili onima koji vam pune džepove dok u vaše ime sebi po ko zna koji put pišu oslobađajuće presude? Gospodo sudije, odakle vam pravo da sa onih koji su našu Srbiju zavili u crno, opljačkali je do poslednjeg dinara, spirate krivicu zarad vašeg materijalnog blagostanja?"

Na kraju je upitao: "Koliko košta vaša pravda, gospodo sudije? Koliko košta vaš obraz i vaša čast da nas sve ubeđujete da lopovi nisu lopovi?"

broj komentara 19 pošalji komentar
(sreda, 27. dec 2017, 07:59) - Nina [neregistrovani]

Pravosuđe

Skidam kapu Vučićeviću za ovu izjavu! Čovek je rekao sve što treba!

(sreda, 27. dec 2017, 07:15) - Sara [neregistrovani]

reakcija

Sasvim ispravna i ocekivana reakcija Vucevica.

(sreda, 27. dec 2017, 01:29) - JOVICA [neregistrovani]

Vucevic gospodo sudije sluzite li narodu ili lopovima

Politicari svakako ne bi trebali da komentarisu sudske odluke. Ali takodje se postavlja pitanje sta se to desava u sudstvu. Kako to da niko nije odgovoran kod postupaka koji dugo traju, jer to tuzilastvo nije u stanju da prikupi dovoljno dokaza da bi neko bio osudjen ili je nesto drugo u pitanju. Ipak sam misljenja da bi jos jedna detaljna reforma u sudstvu donelo boljitak.

(utorak, 26. dec 2017, 21:25) - giga [neregistrovani]

Vucevic

Mogli smo i da mislimo da ce biti takva presuda

(utorak, 26. dec 2017, 20:54) - anonymous [neregistrovani]

Simon

Ne iznenađuje me presuda. Dosta sudija je postavljeno baš u njihovo vreme i neće da osuđuju svoje šefove. Interesuje me samo kada će početi da poštuju zakone ove zemlje?

(utorak, 26. dec 2017, 20:33) - Dragomilovic [neregistrovani]

Konačno

Nadao sam se da neko i progovori...Bravo!

(utorak, 26. dec 2017, 20:30) - Orleanka [neregistrovani]

Komentar

Svaka čast Vučeviću! Konačno neko da progovri istinu i dotakne srž problema pravosuđa!

(utorak, 26. dec 2017, 20:26) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Svaka cast za izjavu.

(utorak, 26. dec 2017, 20:20) - anonymous [neregistrovani]

To care

Konacno da neko progovori o sudijama... Svaka cast...

(utorak, 26. dec 2017, 19:55) - anonymous [neregistrovani]

Darko

Verujemo da ce pravda kad tad biti zadovoljena.