Ubedljive pobede naprednjaka na lokalnim izborima

U četiri od pet opština u kojima su se održavali lokalni izbori pobedu je odnela Srpska napredna stranka, rekao je lider te partije Aleksandar Vučić.

Glasalo se u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu, a pravo glasa na lokalnim izborima u svih pet opština imalo je 117.162 birača.

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić proglasio je pobedu u četiri od pet opština u kojima su danas održani lokalni izbori.

Vučić je na konferenciji za novinare naveo da je SNS pobedila u Pećincima, Mionici, Negotinu, i Kostolcu.

Kako je rekao, u Pećincima je SNS zajedno sa SPS osvojila 77,71 odsto glasova od ukupnog broja predatih glasova, i 79 odsto važećih listića, te će oni imati 28 mandata. DS i LSV će sa 8,2 odsto glasova dobiti dva mandata. (Prema prvim rezultatima DS-a, lista te stranke osvojila je više od osam odsto.)

U Mionici je SNS dobio 65,33 odsto od ukupnog broja glasova, odnosno 67 odsto važećih glasova. Drugoplasirana je koalicija SPS-SRS-JS sa 15,56 odsto i trećeplasirana DS sa 13,61 odsto. Po mandatima SNS ima 28, SPS-SRS-JS šest, a DS ima pet mandata.

(Prema prvim rezultatima DS-a, lista te stranke osvojila je 14 odsto.)

U Negotinu SNS-SPS je dobila 70,53 odsto. DS je osvojio 19 odsto, a značajan broj glasova osvojila je grupa građana "Negotin bez korupcije", četiri odsto, i Ujedinjena seljačka stranka, 3,78 odsto, rekao je Vučić.

(Prema prvim rezultatima DS-a, njihova lista je u Negotinu osvojila skoro 20 odsto, što je, kako je navedeno, najveći rezultat te stranke na današnjim izborima.)

Kostolcu, gde je ostalo da se izbroje glasovi sa još jednog birališta, SNS ima 62,5 odsto. Velika borba je, kaže Vučić, za drugo mesto između grupe građana "Iskorak" i DS, jer obe imaju oko 10 procenata. Cenzus, prema dosadašnjim rezultatima SNS-a, prelazi i PUPS sa 5,25 odsto, kao i Dveri sa 6,5 odsto.

Vučić je napomenuo da je reč o velikim biračkim mestima i da nije reč o konačnim rezultatima. (Prema prvim rezultatima DS-a, lista te stranke osvojila je 12 odsto. Pokret Dveri saopštio je da su osvojili osam odsto glasova).

Što se tiče mandata, prema ovim podacima, SNS dobija 15, DS i "Iskorak" po dva, a Dveri i lista PUPS-a po jedan. 

Izbori su održani i u Preševu gde je većinu odnela albanska partija Alternativa za promene.

Lista "Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno" nadmetala se za 38 odborničkih mesta sa sedam albanskih partija. Vučić je rekao da je bila velika izlaznost, ali da ne očekuje da će jedinstvena srpska lista preći cenzus – iako nisu daleko od toga, sudeći po rezultatima sa prvih prebrojanih izbornih mesta.

Izbori su na nekim mestima u centru grada, sa većim brojem upisanih birača, bili produženi, jer je u 20 sati na biralištima još bilo glasača. Na jednom biračkom mestu u Preševu izbori će biti ponovljeni zbog nesuglasica članova biračkih odbora.

Lider SNS-a je istakao da je ta stranka pokazala da joj je stalo do svakog mesta u Srbiji, te da su građani ti koji jasno vide i pokazuju ko je zaslužio njihovo poverenje. Lideri opozicionih partija različito su ocenili tok i rezultate izbora.

broj komentara 18 pošalji komentar
(ponedeljak, 25. dec 2017, 23:36) - anonymousCrni [neregistrovani]

Pitanje

Pitam se dali ovaj nas narod vidi kuda plovi ovaj brod.Odose nam mladi iz zemlje a kod nas ovakva idila i zadovoljstvo.

(ponedeljak, 25. dec 2017, 11:07) - anonymous [neregistrovani]

Pitam se

Jel sve ove komentare pisala jedna ista osoba? Posto se iste reci koriste u svakom !

(ponedeljak, 25. dec 2017, 01:50) - anonymous [neregistrovani]

Као да...

... пролази време бурне демократије, сада је технички лакше изборити се за политичку власт.

(ponedeljak, 25. dec 2017, 00:29) - anonymous [neregistrovani]

Pobeda

Sve cestitke. Ovo su rezultati truda i zalaganja.

(nedelja, 24. dec 2017, 23:39) - maki [neregistrovani]

pobedio rad i rezultati rada

Ovi rezultati izbora su odraz rezultata rada i jednake brige za sve stanovnike Srbije. Sadasnja vlast ne favorizuje velike gradove. Gradi se i poboljsavaju uslovi zivota u celoj Srbiji. Biraci to vide i zato su rezultati bili ocekivani.

(nedelja, 24. dec 2017, 22:49) - Niki [neregistrovani]

Pobeda

Sve cestitke, za pobedu, vidi se koga narod zaista podrzava!

(nedelja, 24. dec 2017, 22:38) - Nikola [neregistrovani]

Svaka čast

Rezultati koje je SNS danas napravio na lokalu su zaista za poštovanje, treba mnogo rada i truda uložiti da bi se ostvarila jedna ovakva pobeda.

(nedelja, 24. dec 2017, 22:06) - cica [neregistrovani]

magla

Prošla su vremena kad se mogla prodavati magla došlo je vreme da se samo rad i rezultati vrednuju .

(nedelja, 24. dec 2017, 21:59) - ddd [neregistrovani]

pobeda najboljih

Gradjani Srbije glasaju za one ljude koji rade u interesu Srbije i to cene.Vidi se ko najvise radi za Srbiju

(nedelja, 24. dec 2017, 21:55) - anonymous [neregistrovani]

Pobeda

Bravo,narod zna da ceni trud.