LDP: Otvaranje poglavlja pozitivno, Kosovo sve veći teret

Otvaranje nova dva poglavlja na putu priključenja Srbije Evropskoj uniji predstavlja pozitivan korak u približavaju punopravnom članstvu EU, ocenio je večeras predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, ali i naveo da je jasno da otvoreni kosovski problem predstavlja sve veći teret za našu zemlju.

Jovanović u saopštenju ističe da poruka koju smo dobili u Briselu govori da, i pored dva otvorena poglavlja, postoji nezadovoljstvo odnosima koji vladaju između Beograda i Prištine, "što je rezultat zastoja u pregovorima i odsustva konkretnih rešenja".

Smatra da raste pritisak vodećih zemalja u Evropi da se ovo pitanje što pre reši.

Prema njegovim mišljenju, Srbiji je potrebna jasnija spoljnopolitička orijentacija i tvrdi da "političko kalkulisanje, neuspela strategija neutralnosti i odustvo hrabrijih odluka imaju svoju visoku cenu u našim odnosima sa zemljama Zapada".

Lider LDP-a kaže da pozitivna vest iz Brisela zato nosi i opomenu, "jer je izvesno da evropska budućnost Srbije zavisi od spremnosti da gradimo partnerstva sa zemljama u okruženju i da je za nas korisnije da budemo deo rešenja, nego da probleme koje imamo činimo još većim".

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. dec 2017, 22:51) - anonymous [neregistrovani]

Svaka mu čast

Bez dlake na jeziku!
Uvek je bio upravu!

(ponedeljak, 11. dec 2017, 22:43) - anonymous [neregistrovani]

Kao i uvek, upravu.

A mi samo udari po Čedi, jer je takva politika...
Kad trezvenije razmislim, Čedomir je najbolji...